Oslaví v pátek Rytíři extraligu na zlínském stadionu? K úspěchu jim schází jedna výhra!

PSG Berani Zlín vs. Rytíři Kladno 1:7 (0:4, 0:3, 1:0). Kladno je výhru od setrvání v nejvyšší soutěži. 

Vyprodaný zlínský stadion byl v podání týmu Jaromíra Jágra svědkem parádní hokejové exhibice! Hosté, stejně jako v druhém utkání doma, nečekali, co udělá soupeř, ale rychle šli do vedení o dvě branky a náskok si hlídali. Když se poté Berani střelecky k ničemu neměli, rytíři zapnuli na vyšší obrátky a v závěru první periody vtiskli výhře pečeť v podobě dalších dvou gólů...  
Očividný rozdíl mezi první ligou a extraligou Kladno potvrdilo i ve druhé třetině, kdy srazilo domácí mužstvo definitivně na kolena. Rytířům k setrvání v extraligové společnosti schází vyhrát jediný zápas. Čtvrtý vzájemný duel se hraje ve Zlíně v pátek (17.30 hod.). Znovu je vyprodáno a je možné, že Kladno uslyší potlesk pro vítěze od všech sedmi tisíc diváků. Ale je také možné, že si pro něj rytíři přijedou domů k pátému zápasu barážové série... 

Branky a nahrávky: 55. Kratochvíl (Mrázek, Kindl) – 4. Plekanec (Kubík), 7. Filip (Slováček, Veber), 18. Pytlík (Klepiš, Zikmund), 19. Indrák (Kubík, Plekanec), 22. Ticháček (Filip, M. Procházka), 32. Zikmund (Ticháček, Klepiš), 40. Plekanec. 
PSG Berani Zlín: Huf (22. Kořének) – Husa, Gazda (A), Novotný, Zbořil, Riedl, Suhrada, Burian – Kubiš (A), Sadovikov, Köhler (C) – Kratochvíl, Kindl, Sedlák – Lang, Sedláček, Mrázek – Heš, Hejcman, Pospíšil.
Rytíři Kladno: Brízgala (Bow) – Babka, Cibulskis, Veber, Slováček, Ticháček, Sotnieks – Kubík, Plekanec (C), Jágr – M. Procházka, Klepiš (A), Indrák – Michnáč, Filip, Zikmund (A) – Beran, Pytlík, Bláha – Brodecki.

Jan Murárik
Foto: archiv PSG


Počasí Kladno

Předpověď počasí