Trenér Vejvoda o sezoně a složení týmu

Jako trenér Rytířů má za sebou první extraligovou sezonu v Česku. Jako hráč Kladna byl zvyklý bojovat v play off. To rytířům v uplynulé sezoně nakonec jen těsně uniklo. V baráži pak jeho tým předvedl nadvládu nad prvoligovým Zlínem. Otakar Vejvoda poskytl po sezoně první větší rozhovor.

Po posledním utkání základní části sezony jste řekl, že sezonu zhodnotíte po baráži. Nyní jste v plné přípravě na novou sezonu, jak se s odstupem na tu uplynulou díváte?
Chtěli jsme hrát play off… Měli jsme před závěrem základní části velkou šanci se tam dostat. Kdybychom zvládli tři čtyři zápasy před koncem, se Spartou, Vítkovicemi a Olomoucí, tak jsme byli v předkole play off. Hlavně ten zápas s Olomoucí jsme měli dotáhnout do vítězného konce. I proto na nás nakonec zbyl ten pověstný Černý Petr. Jinak sezonu jsme zvládli dobře.

Hráči před baráží zdůrazňovali, že nepamatují, kdy tak tvrdě trénovali. Hrál při zpětném pohledu takový styl tréninků důležitou roli?
Myslím si, že to bylo důležité. Trénovali jsme opravdu hodně. Hráli jsme hodinová utkání, aby si hráči udrželi zápasový instinkt.

Šli jste přitom na hranu rizika, že takový styl třeba hráče zavaří?
To ne, neriskovali jsme.

Jak vypadá v současnosti skládání týmu pro další sezonu?
Z pětasedmdesáti procent máme mužstvo pohromadě. Další hráči jsou v jednání.

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí