Rytíři jedou z Hané s prázdnou

HC Olomouc vs. Rytíři Kladno 1:0 (1:0, 0:0, 0:0). V prvním extraligovém kole sezony si Kladno neporadilo s favoritem utkání a v dalším kole bude doma čelit aspirantu na titul.

Rytíři mají za sebu velmi ostré utkání. Domácí si ve střetu s nimi nebrali servítky, ale hrubost klidně mohli nechat za branami stadionu. Na pokoření hostů totiž stačilo disponovat jen přesnou muškou. A to jedinkrát za celý zápas... Přitom poměr střel na branku měli Olomoučtí jen o něco vyšší než rytíři (29:23). Přes obdržený gól zachytal výtečně Brízgala. Když už ve zmatku před svou bránou neměl puk pod kontrolou, nastavil jeho dráze masku nebo rameno. Kladenský tým zachránila i konstrukce branky.
Na druhé straně hřiště se několikrát pokoušel prosadit Plekanec, slibné šance měli Klepiš či Bláha. Rytíři se v přípravě proti extraligovým soupeřům gólově příliš neprosazovali a střelce budou, jak vidno, hledat i několik extraligových kol...
V neděli Kladno hostí Pardubice (16.00 hod.).

HC Olomouc: Konrád (Sedláček) – Ondrušek (C), Černý, Sirota, Rutar, Švrček, Škůrek, Řezníček – Klimek, Nahodil (A), P. Musil – Chmielewski, Kusko, Orsava – Navrátil, Knotek (A), Bambula – Kunc, Macuh, Kucsera.
Rytíři Kladno: Brízgala (Bow) – Hejda, Dotchin (A), Ticháček, Martenet, Slováček, Veber, Klikorka – Melka, Plekanec (C), Sideroff – M. Procházka, Klepiš, Jarůšek – Bláha, Pytlík, Tralmaks – Beran, Babka, Strnad (A).
Diváků: 5076.

Jan Murárik
Foto: HC Olomouc


Počasí Kladno

Předpověď počasí