Sólíčko Honzy Kruliše: Nejsme schopní na soupeře vyvinout tlak

Když hodnocení včerejšího zápasu s Pardubicemi začnu z pohledu Kladna od toho nejlepšího, tak budu velmi stručný. Nebýt Brízgaly, rytíři by dostali pět gólů.

Včera dostal dva góly, na kterých nenese žádnou vinu. První pardubický byl náhodný, ale druhý jsme nabídli soupeři sami strašnou laxností. Bez Brízgaly by Kladno bylo poslední o skóre za Brnem a Litvínovem. Zápas jsem sledoval na stadionu z výšky. Z toho pohledu mi připadala naše obrana těžkopádná. Nestíhali jsme, a puky jsme hráli ze stoje. Jediný, kdo pohyb měl, byl Ticháček. 
Co nás asi bude trápit v sezoně nejvíc, je útok. V hokeji těžko výhru jenom ubráníte... To se povedlo Olomouci s námi, ale to je výjimka. Nejsme schopní vyvinout na soupeře soustavný tlak. Ano hrálo se proti Pardubicím, favoritu soutěže, ale ty byly včera na Kladně takzvaně řídký! Žádnou obrovskou sílu jsem u nich na Kladně neviděl. Byl to obyčejný mančaft. A ani ten jsme nebyli schopní přehrát. Bohužel, špatně jsme hráli i přesilovky. V současné době nemáme ani hráče, který je schopný přejít jeden na jednoho. To je základ přečíslení soupeře.
Více jsem čekal od posil. Slovo posila je od toho, že tým posílí. To se zatím neděje. Markantní to je u cizinců. Když jdete hrát do ciziny, musíte být lepší, než většina domácích hráčů, proto si vás ten klub bere. Proč za Kladno nehrají extraligu šestnácti sedmnáctiletí kluci, jako například v Plzni? Protože je v juniorech nemáme a jsme tam, kde jsme...

Jan Kruliš, hokejový expert Vašeho Kladna

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí