Rytíři drželi s Pardubicemi tempo půlku zápasu

Rytíři Kladno vs. Dynamo Pardubice 1:3 (0:0, 1:2, 0:1). Kladno ani ve druhém kole nevybojovalo extraligové body. 

Proti favoritovi soutěže drželi rytíři statečně krok téměř dvě třetiny. Po polovině zápasu vedli, ale pak hosté zařadili ještě vyšší rychlost a donutili rytíře k chybám. Dva obdržené góly do Brízgalovy sítě padly prakticky z ničeho. Dynamo přehrávalo domácí tým především na modré čáře. Rytíři pozdě dostupovali hráče v bíločervených dresech a mohli děkovat famóznímu Brízgalovi, že už po první třetině neprohrávali o tři branky. V té měl z kladenského týmu největší šanci skórovat Klepiš.
V druhé periodě hráli domácí dlouho s hosty vyrovnanou partii. Snahu korunovali dosažením první branky sezony z hole Procházky. V závěrečné třetině neproměnil Melka sólo a Brízgala neměl dál ani chvilku na odpočinek. Jeho spoluhráči inkasovali potřetí poté, co odjel z brány kvůli power play... 
Týmu Jaromíra Jágra zatím chybí kvalitnější hokej střední generace. Jeho hra dnes stála na umění nejstarších opor. Například Tomáš Plekanec strávil na ledě více než osm minut za třetinu... 
Rytíře v pátek čeká duel třetího kola ve Vítkovicích (17.30 hod.), poté v neděli doma Sparta (16.00 hod.).

Branky a nahrávky: 32. M. Procházka (Klepiš) – 36. Zohorna (Čerešňák, D. Musil), 40. Poulíček (Čerešňák, Říčka), 59. Hyka (R. Kousal).
Rytíři Kladno: Brízgala (Bow) – Dotchin (A), Hejda, Ticháček, Martenet, Slováček, Veber, Klikorka – Sideroff, Plekanec (C), Tralmaks – M. Procházka, Klepiš, Jarůšek – Bláha, Pytlík, Melka – Beran, Babka, Strnad (A).
HC Dynamo Pardubice: Will (Klouček) – D. Musil, Čerešňák, T. Dvořák, Košťálek, Vála, Hrádek – Cienciala, Sedlák (C), Hyka – R. Kousal, Zohorna (A), Radil – Říčka, Poulíček (A), Paulovič – Mandát, Rákos, Vondráček – Urban.
Diváků: 3432.

Jan Murárik

prochygol
První gól v zápase padl z hole Martina Procházky

plekyjarda
Jaromír Jágr probírá ve druhé třetině na střídačce s Tomášem Plekancem taktiku proti soupeři


Počasí Kladno

Předpověď počasí