Kladno konečně urvalo body

Ridera Vítkovice vs. Rytíři Kladno 2:3 po sn (2:1, 0:1, 0:0). Kladno se ziskem dvou bodů dostalo na dvanáctou příčku extraligové tabulky.

O skóre první periody rozhodly přesilovky. Na únik ze hry, kterým se domácí dostali do vedení, reagoval gólovou střelou v početní převaze Plekanec. Toho o dvě minuty později napodobil v přesilovce Kalus. Po dvou třetinách byl poměr střel na bránu 20:12 z pohledu Vítkovic, ale další branku vsítil jen Bláha. V závěrečném dějství zavřeli gólmani své klece a sázkařům, kteří dali na naše dnešní doporučení, aby zkusili dělbu bodů po základní hrací době, vynesl výhru 5:1. 
Po prodloužení dospěl duel do samostatných nájezdů. V nich se trefil jen Plekanec a rytíři vezou domů první body do tabulky! Kladenský tým v neděli hostí pražskou Spartu (16.00 hod.). Podle zpráv z klubu ještě není vyprodáno.

Branky a nahrávky: 6. Fridrich, 13. Kalus (Mueller, Percy) – 11. Plekanec (Ticháček), 35. Bláha (Sideroff, Dotchin).
HC Vítkovice Ridera: Machovský (Klimeš) – Percy, Raskob, Mikuš, Grman, Gewiese, Zeleňák, L. Kovář – Káňa, Krieger, Mueller (A) – Bukarts, Dej (A), Lakatoš (C) – Kotala, Claireaux, Kalus – Fridrich, Chlán, Lednický.
Rytíři Kladno: Bow (Brízgala) – Klikorka, Dotchin (A), Ticháček, Hejda, Slováček, Veber – Tralmaks, Plekanec (C), Sideroff – M. Procházka, Klepiš, Jarůšek – Bláha, Pytlík, Frolík – Beran, Babka, Strnad (A) – Melka.
Diváků: 5709.

Jan Murárik
Foto z utkání: Ridera Vítkovice


Počasí Kladno

Předpověď počasí