Bodovat s Libercem je nutnost

Kladenští Rytíři dnes hostí (16.00 hod.) Bílé Tygry z Liberce. Kladno je v taulce dvanácté. Pro udržení kontaktu s play off musí bodovat.

Hosté v pátek porazili Litvínov 5:2 a přijíždějí tak do Kladna v roli favorita. Hattrickem ho zničil útočník Martin Faško-Rudáš. „Máme cíl vyhrát obě utkání před přestávkou. První krok jsme učinili, ještě musíme být podobně úspěšní i na Kladně. Porážka druhého týmu v tabulce určitě potěší. Myslím, že nás to nakopne a bude to jen a jen lepší,“ uvedl po zápase.
Bílí Tygři v prvním vzájemném duelu nad rytíři zvítězili doma 3:2. „Člověk nemusí být velký odborník, aby věděl, že jsme zápas prohráli v první třetině. Hrálo se nahoru dolů a byly tam strašné školácké chyby,“ poznamenal tehdy trenér Otakar Vejvoda. Oproti tomu je školáckých chyb ve hře kladenského týmu v současnosti minimum. V minulém utkání Kladno sahalo po zisku alespoň bodu se Spartou. Liberec, i když přehrál Litvínov, většinu svých střetnutí venku prohrává. A jak řekl expert Vašeho Kladna pětinásobný mistr ligy Jan Novotný, pokud zahrají opory rytířů to, co se od nich čeká, body by domácímu celku neměly v neděli uniknout. V minulé sezoně doma zvítězila sestava Jaromíra Jágra pokaždé 3:2...
Tip pro sázkaře: Na výhru Kladna vypsaly sázkové kanceláře kurz 2,6:1, remíza má kurz 4,17:1. Pro vyšší vklad do sázky doporučujeme vsadit počet branek v základní hrací době 4-6 v kurzu 1,88:1.

Jan Murárik
Foto: Jiří Princ, Bílí Tygři Liberec


Počasí Kladno

Předpověď počasí