Jan Neliba o kladenské obraně, oporách bez gólu a Voráčkovi na střídačce

Pětkrát získal coby hokejista mistrovský titul, čtyřikrát stejnou trofej slavil v roli trenéra. Kladenská legenda Jan Neliba nevynechá téměř žádný domácí zápas Rytířů. Extraliga má reprezentační přestávku a v ní je čas zeptat se odborníka na hru Kladna.

Jaký je herní projev kladenského týmu?
Vypadá to, že Kladno má bojového ducha. Ale chybí mu větší herní kvalita. Hráči, od kterých bych čekal, že tým potáhnou, zůstávají za očekáváním. Nevím ani, jestli Jarůšek s Frolíkem už skórovali. Snad se jim začne dařit a mužstvu ještě zvednou produktivitu.

Odjakživa jste patřil k vynikajícím obráncům. Je za co chválit kladenské beky?
Bránění je o rychlém přístupu a kontaktu. To se nám teď moc nedaří, nedokážeme přečíst rotace soupeře a vzniká nám v bránění chaos. I jinak výborný Ticháček se v posledním zápase svezl v týmové nepohodě. Těžko hned nahradíme Plekancovy buly. Když je prohrajete v oslabení, tak nás soupeř zamkne...

Na střídačce už několik zápasů dohlíží na hru také Jakub Voráček. Vidíte v něm výrazný přínos pro týn?
Je pro tým velký přínos. S hráči komunikuje, rozdává rady, je na střídačce výrazný. Z mého pohledu tam působí sympaticky.

Co od rytířů očekáváte po přestávce?
Že vplujeme do klidných vod, které nám zaručí předkolo play off. Na osmé místo už to asi nebude, ale taky si musíme dávat pozor, aby nás nedohnala poslední Mladá Boleslav. Ta taky nebude pořád prohrávat... Kladenský fanoušek si zaslouží, abychom se vyhnuli baráži.

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí