Jiří Ondráček o zápasech Kladna, extralize a šampionátu v Praze

Kladenský rodák Jiří Ondráček patří mezi nejzkušenější čárové rozhodčí v ledním hokeji. Před reprezentační pauzou pískal utkání Kladna s Libercem, za sebou má v této sezoně mnoho dalších duelů a doufá v nominaci na domácí šampionát. 

Jak jste vnímal z pohledu sudího utkání Kladna s Libercem, ve kterém podle některých odborníků bylo poměrně dost vyloučených?
Zažil jsem víc vyloučených (usmívá se), mně nepřišlo, že by tento zápas v něčem převyšoval obvyklý počet hráčů na trestné lavici.

Nevymykal se ani Bulířův zákrok na domácího Slováčka?
Bulíře znám dobře a vím, že to od něj nebyl úmysl. Spíše šlo o souhru nešťastných náhod.

A teď se na zápas podívejte z pohledu kladenského fanouška.
Prohrané závěrečné třetiny jsou v poslední době nešvarem Kladna. Pískal jsem také duel rytířů s Pardubicemi a opět v něm domácí hráli se soupeřem dvě třetiny vyrovnaný hokej. Kladno dostane dva slepené góly a je po zápase... Těžko můžu říct, co je důvod.

Odpískal jste zápasy nejlepších extraligových mužstev. Jsou Pardubice, Třinec a Sparta skutečně lepší, než zbytek tabulky?
Myslím si, že jsou. V dlouhodobé soutěži je nikdo z prvních třech míst tabulky nesesadí. V play off k překvapení na jejich účet dojít může.

Hokejoví fanoušci už jsou zvyklí, že vás vídají pískat na olympiádě i mistrovství světa. Těšíte se na šampionát v Praze?
Nevím, jestli na něm budu (směje se). Nominace bude oznámena někdy v březnu. Bylo by fajn pískat mistrovství světa doma.

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí