Rytíři po dvou výhrách padli na jihu Čech

Banes Motor České Budějovice vs. Rytíři Kladno 5:3 (1:0, 2:1, 2:2). V neděli skončí základní část extraligových bojů o titul.

Motor dnes potřeboval vyhrát za tři body, aby živil dvě kola před koncem základní části sezony naději na konečné umístění mezi nejlepší čtyřkou extraligy. Kladnu jde už několik kol o trénink na baráž. Větší vůle po vítězství tak dovedla domácí tým  k očekávanému výsledku. Kdo si podle našeho doporučení přidal na svůj sázkový tiket jedničku, tedy výhru Motoru, zvedl si výhru o kurz 1,3:1.
Jak už to v zápasech rytířů bývá, pokud v mužstvu soupeře hraje kladenský odchovanec, je téměř tutové, že dá gól. Dnes tuto prognózu naplnil Jakub Valský. Adam Kubík a Milan Doudera bránu svého rodného klubu minuli. Před baráží je dobré, že si střeleckou mušku srovnal kapitán Smoleňák a věřme, že i NHL protřelý forward Michael Frolík. 
V neděli se rytíři utkají s Karlovými Vary (16.30 hod.).

Branky a nahrávky: 13. F. Přikryl (Štencel, Pýcha), 29. Valský (Štencel, Pech), 33. Kachyňa (Koláček, Doudera), 50. Kondelík (Gulaš), 53. M. Beránek (Gulaši, Hovorka) – 31. a 59. Smoleňák (Vimmer), 53. Frolík (Vimmer, Jarůšek). 
Banes Motor České Budějovice: Strmeň (Hrachovina) – Štencel, Pýcha, Doudera, Kachyňa, Gulaši, Hovorka, Štich – Ordoš, Kondelík, Gulaš – M. Beránek, Harris, F. Přikryl – Kubík, Pech, Valský – Toman, Koláček, Vopelka.
Rytíři Kladno: Bow (Mitens) – Nemčík, Slováček, Martenet, Veber, Trojna, Ticháček – Tralmaks, Klepiš, Smoleňák – Kusý, Pytlík, Sideroff – M. Procházka, Babka, Strnad – Jarůšek, Vimmer, Frolík.
Diváků: 6421.

Jan Murárik
Foto: Banes Motor České Budějovice


Počasí Kladno

Předpověď počasí