Rytíři hravě splnili svou povinnost

Rytíři pokračují ve vítězné sérii. Tentokrát dokázali suverénně porazit tým HC Most a to dokonce se čtyřbrankovým náskokem 6:2 (0:0, 3:1, 3:1).

Do utkání s Mostem vstoupili Rytíři ve speciálních dresech s podobiznou Ivana Hlinky, v rámci podpory projektu Legenda pomáhá. A nezbývalo než doufat, že tato dobročinná akce domácí tým do zápasu s Mostem nakopne. Byl to však brankář Hanuljak, kdo měl od samotného začátku před bránou více práce. Od jedenácté minuty, kdy byl vyloučen hostující Hora, se však situace obrátila. Nejprve zachránil Marek Pinc svůj tým před obrovskou gólovou šancí Tenkráta a Ptáčka a posléze také vypíchl nadějnou střelu Jiřího Burgera. V sedmnácté minutě uprchl Mostu Peter Jánský, ale v poslední chvíli byl podražen soupeřem, což Kladnu zařídilo trestné střílení. To však Jánský neproměnil a skóre tak zůstalo po první třetině 0:0. 

Druhá perioda začala lépe pro hosty. Ve dvacáté čtvrté minutě vystřelil na zastíněného Hanuljaka Tomáš Divíšek a jako první otevřel hru. Ta se pak přelévala z jedné strany na druhou a šancí bylo minimum. Až ve třicáté čtvrté minutě začala opravdová mela. Nejprve vstřelil do růžku vyrovnávací gól Ladislav Zikmund a hned dvacet tři sekund po něm se podařilo zakončit i Davidu Tůmovi. Situace se tak během jediné minuty zcela obrátila. A to nebylo zdaleka vše. Po vyloučení hostujícího Frola se rozstřílení Rytíři postarali zásluhou Jana Kloze o další gól a dvě minuty před koncem třetiny tak navýšili své vedení na 3:1. 

Poslední dvacetiminutovka začala vyloučením mosteckého hráče a Kladno toho neváhalo využít. Ve čtyřicáté druhé minutě prostřelil Pince Petr Ton a hostujícího brankáře nahradil po tomto gólu v bráně Patrik Spěšný. Střídání přineslo na led nový herní impuls, díky kterému dokázal Most o minutu později zásluhou Vojtěcha Kubinčáka snížit kladenský náskok. Ten si ale Rytíři vzali v padesáté osmé minutě zpět - po odvolání hostujícího brankáře dokázali domácí vyhodit puk a Josh Gratton se po malé neshodě s pukem přeci jen trefil. O minutu později skóroval ještě Patrik Machač a potvrdil tak suverénní vítězství domácího týmu.

Příští utkání odehrají Rytíři v pondělí 30. 1. od 18.00 hod v Kadani s týmem SK Kadaň. 

Počet diváků: 2088

Branky a nahrávky: 34. Zikmund (Ulrych), 35. Tůma (J. Kloz, J. Drtina), 38. J. Kloz (Burger), 42. Ton (Ptáček, D. Růžička), 58. Gratton (Zikmund), 59. Machač (Tenkrát, Ton) – 24. Divíšek (K. Černý, Havlíček), 43. Kubinčák (Smolka)

Rytíři Kladno: Hanuljak (Cikánek) – J. Drtina, P. Hořava (A), Zelingr, D. Růžička, Ulrych, Ptáček (A), Repe – J. Kloz, Burger (C), Tůma – Strnad, R. Přikryl, Jánský – Tenkrát, Machač, Ton – Cetkovský, Zikmund, Gratton.

HC Most: Pinc (Spěšný) – Frolo, Kokeš, K. Černý, Walter, Strejček, Šefl, Šesták, A. Rulík – Kubinčák (C), Divíšek, R. Veselý – Hora (A), Havlíček, Smolka – Rod, J. Šimeček, Jícha – Mical, Komínek, Řehoř.

Barbora Lišková


Počasí Kladno

Předpověď počasí