Rytíře zradilo prodloužení

V nepříliš atraktivním utkání s HC Frýdkem-Místkem muselo o vítězi rozhodnout až prodloužení. V tom se zadařilo Marku Růžičkovi a Rytíři tak prohráli vyrovnaný zápas 2:3 (1:1, 1:1, 0:0 – 0:1).

Do zápasu vstoupili Rytíři nejlépe jak mohli. Hned v první minutě nahrál šikovně Přikryl Peteru Jánskému a tomu se podařilo překonat hostujícího Šimbocha. Hostě byli z tak rychlého gólu poněkud opaření a první akce se jim podařila uskutečnit až v osmé minutě. Hanuljak byl však připraven a bez sebemenších problémů chránil domácí branku. Až v patnácté minutě se podařilo Michalu Kovarčíkovi z první velké šance hostů vstřelit gól a srovnat. 

Druhou třetinu začali Rytíři v oslabení, ale domácí obrana si Frýdek pohlídala a bojovat se tak muselo dál v plném počtu. Hosté byli o poznání aktivnější než v první dvacetiminutovce a to se jim také vyplatilo. Ve dvacáté šesté minutě prostřelil Hanuljaka Antonín Pechanec a poslal tak svůj celek do vedení. Oba týmy se pak sice snažily, ale žádná z akcí nebyla vyloženě gólová. To se však změnilo šestnáct sekund před koncem třetiny, kdy Šimbocha překvapila střela Jana Kloze, který opět srovnal skóre na 2:2. 

V poslední části měl obrovskou šanci kapitán Klimša, jeho střelu ale zabrzdila tyčka. I domácí strávili nějaký čas v útočném pásmu, nicméně žádná z akcí nebyla vyloženě gólová. Příležitost pro domácí se naskytla v padesáté třetí minutě, kdy byl vyloučen Marek Růžička a Rytíři tak měli celé dvě minuty na navýšení skóre. Nic takového se však nekonalo a o vítězi utkání muselo rozhodnout prodloužení. V tom se zadařilo Marku Růžičkovi, jehož střela se odrazila od Hanuljaka a přelétla jeho rameno rovnou do brány. 

Příští zápas odehrají Rytíři 4. 2. v 17.00 hod. v pozici hostů s týmem HC Slovan Ústí nad Labem.

Počet diváků: 1505

Branky a nahrávky: 1. Jánský (R. Přikryl, Kehar), 40. J. Kloz (Tůma, J. Drtina) – 15. M. Kovařčík (Piegl, Jašek), 26. Pechanec (Marek Růžička, Chmielewski), 61. Marek Růžička

Rytíři Kladno: Hanuljak (Cikánek) – J. Drtina, P. Hořava (A), Kehar, D. Růžička, Ulrych, Ptáček (A), Repe – J. Kloz, Burger (C), Tůma – Strnad, R. Přikryl, Jánský – Tenkrát, Zikmund, Ton – Cetkovský, Kubík, Gratton.

HC Frýdek-Místek: Šimboch (L. Daneček) – Kania, Adámek, Štebih (A), Piegl, M. Jáchym, Michal Roman, Bartko – Chmielewski, Pechanec, Marek Růžička – M. Kovařčík, Jašek, O. Kovařčík – Miloš Roman, Cienciala (A), Klimša (C) – Lacka, Jaroš, Christov.

Barbora Lišková


Počasí Kladno

Předpověď počasí