Trenér Kaberle: Potřebujeme pořádnou diváckou kulisu

Kladno po sérii výher doma padlo s Frýdkem Místkem v prodloužení a hned je v éteru „blbá“ nálada z nehezké hry Rytířů. Asistent trenéra František Kaberle po zápase marně hledal vysvětlení pro bídný výkon a povzdychl si nad tichými tribunami.

Padli jste doma i s Havířovem. Není v tom nějaký moravský syndrom?
Neřekl bych, že nám moravské týmy nesedí, že by hrály stylem, který nám nevyhovuje. Spíše je to náhoda. 

Předváděl Frýdek Místek tak dobrý hokej, nebo Rytíři hráli tak špatně?
Frýdek hrál dobře a my jim to ještě usnadnili špatným výkonem. Nejlíp jsme hráli ve čtyřech, když jsme byli v plném počtu, bylo to špatné. Ve čtyřech jsme odváděli stoprocentní práci, v pěti nám chybělo nasazení.

Je hodně znát, že Frýdek těží z hráčského kádru extraligového Třince?
Znát to je, navíc Frýdek si kádr doplnil o několik vynikajících mladých hráčů z vynikající třinecké juniorky. 

Vy jste váš kádr v tomto utkání nedoplnili o navrátilce Pekra, kterému se na rozehrání v Třebíči velmi dařilo. Máte pro něj v sestavě stabilní místo?
Máme přebytek útočníků i obránců a ne na každého se teď i v play off dostane. Na druhou stranu každý si zahraje. Pevné pětky v tuto chvíli nejsou. Mění se i podle zdravotního stavu hráčů. 

Zápas s Frýdkem se odehrál téměř před prázdným hledištěm. Je počet diváků v ochozech, pokud vyloženě není třeba vyprodáno, pro výkon na konci základní části důležitý?
Pro nás je to v této době velmi důležité. Výkon před prázdnými tribunami nevybičujete. Nehraje se nám dobře. Plné ochozy ale nejvíc budeme potřebovat v play off a já věřím, že nás kladenští fanoušci přijdou ve velkém počtu povzbudit.

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí