Hokejisté vyřadili Slováky a jdou na Kazachstán

O překvapení se postarali čeští vysokoškoláci, kteří ve čtvrtfinále turnaje Univerziády v Kazachstánu vyřadili Slovensko po samostatných nájezdech. V semifinále je dnes čeká domácí Kazachstán. 

Před utkáním s Čechy se Slováci stavěli do role favoritů. "Dávali to jasně najevo. Když jsem hovořil s hráči, se kterými se setkávám v Evropské univerzitní lize, překypovali sebedůvěrou. Podstata jejich vysokého sebevědomí byla v počtu zastoupení hráčů z nejvyšších slovenských soutěží," informoval kustod českého týmu Jiří Stejskal.

Slováci vstoupili do utkání přemotivovaní, což se jim záhy vymstilo. Češi je hned v úvodu srazili do kolen dvěma rychlými góly. Ve druhé třetině se projevila hokejová převaha soupeře a český tým se musel urputně bránit. V posledním dějství Slováci srovnali skóre, a přestože šli Češi opět do vedení, Slováci znovu vyrovnali. Prodloužení vítěze nepřineslo, a tak na řadu přišly nájezdy. V nich se štěstí obrátilo čelem k Česku.  

"Ve čtvrtfinále nás dnes čeká favorit turnaje Kazachstán. Rozhodně jim nic neodevzdáme zadarmo. Chceme se pokusit o seriózní výsledek. Další soupeř vzejde z utkání Rusko - Kanada. Nám by vyhovovala nejvíce Kanada, protože je to tým složený podobně jako náš, ze studentů hrajících univerzitní amatérskou soutěž," dodal Jiří Stejskal.

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí