Jan Kruliš: Kladno musí postoupit přes kohokoli

Už druhou sezonu pozoruje Rytíře z hlediště kladenského stadionu. O své poznatky se dělí s čtenáři Vašeho Kladna. Nyní se Jan Kruliš (47), bývalý kladenský bek, chystá na play off.

Když se řekne první kolo play off a Kladno, co vás okamžitě napadá?
(směje se) Velký průšvih. Průšvih, z kterého si letos Kladno jistě vezme ponaučení. Žádný soupeř se neporazí sám. Navíc, loňské Kladno, to byl podle mého názoru výraznější mančaft než ten současný. 

Výhoda toho letošního může být v tom, že z toho minulého zbyla jen část…
Jestli je to výhoda, to ukáže čas. Nevím, jak na tom nyní Ústí je, minule se vezli na vlně euforie, letos mají u nás hráče, kteří nás tehdy pomáhali porazit. Ovšem ten nejdůležitější, Jarda Roubík, jim pořád zůstal. Vedle něj vyroste každý hráč, kolem něj se točilo loňské vyřazení Kladna. On mužstvo kolem sebe neuvěřitelně strhne.

Co s touhle hrozbou dělat?
On je především mozek ústeckých přesilovek. Tudíž, nenechat se zbytečně moc vylučovat. On už se ve svém věku tolik nepohybuje, ale všechno má v hlavě a v rukách. 

Má Kladno podobného hráče?
(přemýšlí) Takového ne, ale má šéfa Jirku Burgera. Ale na rozdíl od Jirky v Kladně, Roubík v Ústí nad všemi vyčnívá. V Kladně je podobných kreativců víc. 

Bylo by jakékoli jméno jiného soupeře pro první kolo lepší než Ústí nad Labem?
To si nemyslím. Kladno musí postoupit přes kohokoli. Ústí je jen nepříjemná vzpomínka, jiný soupeř by byl možná nepříjemnější hokejově.

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí