Rytíři začínají play off vítězstvím

První vlaštovka jaro nedělá. I tak je ale vítězství Rytířů v prvním zápase play off s týmem HC Slovan Ústí nad Labem 3:1 (1:0, 1:1, 1:0) příjemně nabuzující a vnáší do budoucích duelů potřebné sebevědomí. Jen neusnout na vavřínech. 

Někomu se to možná může zdát jako déjà vu, ale i v letošním play off vyšel na kladenské Rytíře obávaný soupeř ve žlutém. A už první minuty zápasu napověděly, že se zaplněný kladenský stadion nebude rozhodně nudit. Ve třetí minutě se Slovan dostal do první početní výhody, nicméně Rytíři předvedli skvělou soustředěnost a i zásluhou Lukáše Cikánka nedali hostům šanci. A nakonec to byli právě domácí, kteří otevřeli jako první skóre! Ve dvanácté minutě našel Strnad rozjetého Matěje Pekra, který bez okolků poslal svůj tým do vedení 1:0.

Druhá třetina začala skvělým zákrokem Cikánka, který svému týmu chytil dvě nadějné střely Doležala a Bernada. Ve dvacáté čtvrté minutě byl vyloučen hráč Ústí a Kladno si tak zahrálo vůbec první přesilovou hru. Početní výhoda byla však téměř nepostřehnutelná a domácí se nedostali do žádné příležitosti. Jako by snad čekali, až bude soupeř v plném počtu, jelikož se hned ve dvacáté sedmé minutě podařilo Petru Hořavovi vystřelit a navýšit tak kladenský náskok na dvě branky. Do velké šance se dostal Slovan ve třicáté šesté minutě zásluhou obávaného Roubíka, ale Cikánek opět předvedl perfektní formu a střelu ukryl do bezpečí. Vteřinu před koncem periody však nečekaně vystřelil Martin Vágner a úspěšně zdramatizoval průběh utkání. 

V poslední dvacetiminutovce se po vyloučení Petra Hořavy naskytla hostům ve čtyřicáté sedmé minutě šance vyrovnat. Rytíři se ale ústeckému tlaku dokázali ubránit a hra tak pokračovala v plném počtu. V padesáté první minutě měl po Zikmundově nahrávce znovu příležitost Pekr, tentokrát však z úhlu nemířil přesně. Po vyloučení Doležala dostalo Kladno možnost získat zpět to, o co na konci druhé třetiny přišlo, a bleskurychle toho také využilo. V padesáté šesté minutě skóroval Patrik Machač a pojistil tak Rytířům vítězství 3:1.

Příští utkání play off sehrají Rytíři již zítra 27. 2., opět s týmem HC Slovan Ústí nad Labem na zimním stadionu v Kladně.

Počet diváků: 4003

Branky a nahrávky: 12. Pekr (J. Strnad, R. Přikryl), 27. P. Hořava (R. Přikryl), 56. Machač (Ton, David Růžička) – 40. M. Vágner (Vrdlovec, Dalecký)

Rytíři Kladno: Cikánek (Hanuljak) – P. Hořava (A), Repe, David Růžička, Zelingr, Ptáček (A), Ulrych, Kehar – D. Tůma, Burger (C), J. Kloz – Jánský, R. Přikryl, J. Strnad – Ton, Machač, Tenkrát – Gratton, Zikmund, Pekr – Kubík.

HC Slovan Ústí nad Labem: Soukup (Volke) – Bernad, Kasík (A), Vl. Brož, M. Vágner (C), Husák, Přindiš – Z. Doležal, Roubík (A), Melka – Dalecký, Vrdlovec, Moučka – Gengel, Moskal, D. Merta – Navarra, Macek, Mical.

Barbora Lišková

klustifanousci

Fanoušci zaplnili celý zimní stadion 


Počasí Kladno

Předpověď počasí