Rytíř Kloz: Zápas Kladna s Ústím má zvláštní náboj

Je nejlepším střelcem základní části WSM ligy a třetím v pořadí kanadského bodování. Body i branky sbíral částečně za ústecký Slovan a částečně za kladenské Rytíře. Loni ve čtvrtfinále play off v dresu Ústí nad Labem vstřelil Kladnu jednu branku a na šest dalších nahrál. Teď ve stejné části vyřazovací soutěže ladí Jan Kloz (29) střeleckou formu proti Slovanu. 

Jaký máte pocit, když vás čeká v play off jako soupeř váš domovský klub?
Zvláštní, těším se na to. Nikdy jsem nic takového nezažil. Navíc, když jsem odehrál část sezony za oba týmy… Pro kladenské fanoušky je to malá odveta, čímž tenhle souboj dostává zvláštní náboj. 

Na co si z té loňské série vzpomenete?
Jak jsem si to užíval (směje se). Nepřemýšleli jsme nad tím, že teoreticky nemáme proti Kladnu šanci. My jsme si předtím v předkole splnili cíl postoupit a ve čtvrtfinále už by byla hloupost hrát svázaně. Hráli jsme uvolněně, hokej jsme si užívali. 

Ve kterém momentu série vás poprvé napadlo, že byste mohli přes Kladno přejít?
Ve druhém zápase v Kladně. Postupem hry jsem poznával, že na to máme. 

Jak moc jsou nyní Ústí a Kladno jiné?
Složením sestav. Ústí je nebezpečné směrem dopředu a Kladno má silné hráčské osobnosti.

Po sezoně se do Ústí vrátíte?
Zatím to není jasné, dveře do Ústí mám prý kdykoli otevřené, takže uvidíme, jak to dopadne. Záleží také na tom, jak v Kladně s mými výkony budou po skončení play off spokojení. Mně se u Rytířů líbí. 

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí