Do Ústí veze Kladno specialisty na velké hřiště

Rytíři mají čtvrtfinále rozehrané na jedničku. Uhrají další dvě vítězství také na ledě ústeckého Slovanu? Asistent trenéra Rytířů Jiří Kopecký (60) věří nejen v sílu mužstva, ale sází také na hráče, kterým se hraje lépe na širokém hřišti. 

Výkon Rytířů v porovnání s prvním zápasem byl pro diváka mnohem líbivější. Byli spokojení i kladenští trenéři?
S výsledkem ano, ale my v naší hře stále vidíme zbytečné výpadky ve hře. Pokud budou hráči v tomhle trendu pokračovat, nemusí se nám to vyplatit. Ústečtí se těší na dva domácí zápasy, na svůj veliký led. V naší obranné třetině musíme hrát to, co chceme, a ne, že tam budeme rozlítaní. My se dokážeme minutu nedostat z vlastního pásma! Chyby musíme co nejdřív eliminovat.

Neplynou výpadky z únavy?
Kdyby to byl už sedmý zápas, tak možná trocha únavy se na některých hráčích projeví, ale ve druhém utkání po dvanáctidenní pauze nemůže být o nějaké únavě řeč.

Proti soupeři máte výhodu v širokém kádru. Proti vám Ústí hrálo v Kladně druhý zápas s patnácti zdravými hráči, a to ještě není konečný stav. Slovan pomalu nemá s kým hrát. Tohle vědomí hodně pomáhá?
Výhoda to bude, ale až ve čtvrtém zápase. Myslím, že ve třetím ještě ne. Dva dny si odpočinou a zvládnou ho. Je pravda, že my disponujeme patnácti útočníky a devíti obránci. Vybírat je z čeho.

Na tiskové konferenci po zápase jste uvedl, že výhodou Kladna jsou jeho hráči, kteří se venku na větším kluzišti cítí lépe než doma na úzkém. Kteří to jsou?
Nebudu jmenovat (směje se), ale opravdu je máme. Jejich styl se na velkém hřišti uplatní lépe než na menším. Na Ústí se připravíme dobře a věřím, že sérii zvládneme bez větších obtíží.

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí