WSM liga se bude rozšiřovat

Po přípravách, probíhajících od červnové konference Českého svazu ledního hokeje (ČSLH) a na základě stanovisek klubů a odborných komisí, schválil výkonný výbor ČSLH úpravu herního systému WSM ligy.

WSM liga bude od sezony 2017/18 nesestupová, postup nejlepšího celku II. ligy ČR zůstane zachován, počet účastníků se v každé sezoně o jedno mužstvo rozšíří. Systém byl schválen s platností pro nejbližší tři ročníky, po mistrovství světa juniorů U20, které proběhne v roce 2020 v České republice, bude vyhodnocen a rozhodnuto o dalším postupu. „Úprava vytváří prostor pro širší zapojení juniorů ve druhé nejvyšší soutěži a zjednodušení jejich přechodu do dospělého hokeje,“ uvedl prezident ČSLH Tomáš Král a dodal: „Současně klubům umožní, aby zařazením mladých hráčů šetřily náklady.“

Výkonný výbor ČSLH dále schválil s platností od nové sezony úpravu herního systému extraligy juniorů, kterou zahájí dvoukolová základní část s osmnácti účastníky. Dvanáct nejlepších mužstev se následně utká ve dvou šestičlenných skupinách, šest zbývajících ve skupině o umístění. Soutěž vyvrcholí play off, do něhož postoupí osm nejlepších účastníků z osmifinálových skupin. V utkáních soutěže budou moci v příští sezoně nastoupit v každém mužstvu rovněž tři hokejisté ročníku 1997 s podmínkou, že v půjde o hráče, kteří mají v příslušném klubu uzavřenu profesionální smlouvu.

Výkonný výbor ČSLH rovněž schválil žádost klubu EC Red Bull Salcburk o zařazení jeho družstva do extraligy staršího dorostu. „Jde o završení tříleté spolupráce a dlouhodobého zájmu hokejové akademie Salcburk o účast v naší soutěži,“ doplnil Tomáš Král. „Mládežnické týmy tak získávají kvalitního soupeře a ČSLH pro nadcházející tři sezóny sportovně a ekonomicky velmi významného partnera s vynikajícím zázemím,“ uzavírá prezident ČSLH.

PhDr. Zdeněk Zikmund

Ilustrační foto: archiv

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí