Neviditelní Rytíři s Motorem padli

Druhý zápas čtvrtfinále play off se juniorům vůbec nepovedl. ​Po včerejší vysoké výhře 7:3 dnes vyšli střelecky naprázdno a s Českými Budějovicemi prohráli 0:2 (0:1, 0:0, 0:1).

Na začátku zápasu bylo zřejmé, že je to hlavně o prvním gólu. Ten se podařil už ve třetí minutě vstřelit hostům. Podle výsledku by se dalo usuzovat, že Motor začal od tohoto okamžiku tvrdě bránit, ale spíše Rytíři nedokázali vůbec najít tu správnou cestu do jeho brány. A když nic zázračného nepředváděli ani českobudějovičtí hráči, diváci se i s brankáři na obou stranách až do konce druhé třetiny nudili.

"Včera jsme asi neměli vyhrávat tak vysoko. Teď je v nás, že to půjde samo. Už jsme nastupovali s tím, že vedeme. To byla chyba," krčil nešťastně rameny kapitán Petr Patyk.

V posledním dějství za to Rytíři konečně vzali, ale střeleckou mušku si nesrovnali. Dvakrát Kalaj a jednou Kučera na gólmana tváří v tvář nevyzráli. V poslední minutě sáhli kladenští trenéři po hře bez brankáře, ale ani tenhle krok k vyrovnání nevedl. Naopak, na druhé straně se deset vteřin před závěrečnou sirénou trefili do prázdné brány hosté podruhé. "Škoda, že jsme první dvě třetiny více nedrželi puk na holích. Zbavovali jsme se ho a nehráli jsme tak účelně jednoduše jako v prvním zápase," povzdychl si zraněný Vincent Keszi, který opět zápas sledoval na střídačce v civilu. Junioři se nyní s Motorem střetnou dvakrát na jihu Čech (čtvrtek a pátek). 

Branky a nahrávky: 3. Guman (Bárta), 60. Tejko (Guman)

Rytíři Kladno: Stahl (Jiroušek) – Havelka, Kiml, Cibák, Chládek, Kučera, Malý – Vach, Piovarči, Patyk, Bláha, Okegawa, Borkovec, Schildhabl, Bláha, Řepka, Husarik, Kučera, Kalaj.

ČEZ Motor České Budějovice: Patera (Němec) – Tintěra, Svoboda, Dosek, Kubeš, Rákosník, Michal, Radoš – Rolínek, Doktor, Guman, Káník, Sloboda, Tejko, Bárta, Kadilák.

Diváci: 250

Jan  Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí