Rytíři hrají v neděli o přežití

O přežití ve čtvrtfinále play off budou v neděli hrát hokejoví junioři Rytířů. Dnes totiž v Českých Budějovicích padli 2:5 (1:1, 1:2, 0:2) a ve vyřazovací sérii prohrávají na zápasy už 1:3. Při čtvrté prohře se poroučejí na dovolenou.

Zápas měl podobný charakter jako ten včerejší, který Kladenští prohráli 1:3. Nebyli o nic horší než domácí, vyslali na Pateru desítky projektilů, hráli množství přesilovek, ovšem přesnou mušku nechali asi někde doma v kabině.

Když nebudeme počítat první zápas, v němž Motoru nastříleli sedm branek, v těch dalších třech se trefili pouze třikrát a při jednom gólu za zápas se na výhru pomýšlet nedá. Zvláště, když v bráně proti nim stojí famózní Patera. „Patera je podle mého názoru nejlepší gólman juniorské extraligy,“ hodnotil dosavadní vývoj téhle série hokejový agent Jaroslav Zídek.

Kladenským by ruce měla přestat svazovat i smůla. Stejně jako v předešlých utkáních, tak i v tomto čtvrtém netrefili Rytíři prázdnou klec. A stejně jako včera se mezi ojedinělé střelce zapsal Patyk. „Kladno má v juniorce výborné útočníky Kesziho, Patyka a Schidhabela,“ dodal agent, který stál například za přestupem Jaromíra Jágra do ruského Omsku.

Motor si do Kladna v neděli (16.30 h.) jistě pojede pro postupové vítězství. V jeho kádru jsou silné individuality, které na kladenském ledě narazí na houževnatou partu vedenou kapitánem Patykem se srdcem velkého bojovníka. Rytíři nyní musejí pro postup do semifinále vyhrát tři zápasy v řadě. Sedm gólů z prvního utkání naznačuje, že nic není nemožné!

„Budějovice mají kliku a Pateru. Toho kdyby neměli, tak s nimi nemáme skoro žádnou práci. Musím ale přiznat, že v těch posledních zápasech jsou v útoku i šikovnější než naši hráči. To ale neznamená, že je v neděli neporazíme. Všichni věříme, že sérii prodloužíme, co to půjde. Máme na to!“ uvedl po utkání asistent trenéra Petr Tatíček. 

Branky a nahrávky: 9. Guman (Radoš, Tintěra), 34. Bárta (Tejko, Svoboda), 35. Guman (Tejko), 42. Kadilák (Doktor, Doktor), 58. Sloboda (Guman) – 13. Bláha (Havelka, Kalaj), 40. Patyk (Chládek).

ČEZ Motor České Budějovice: Patera (Němec) – Tintěra, Svoboda, Dosek, V. Doktor, Kubeš, Radoš – Rolínek, J. Doktor "C", Guman, Káník, Sloboda, Tejko, Pixa, Bárta, Kadilák. Trenér: Rob.

Rytíři Kladno: Stahl (Svoboda) – Havelka, Veber, Kučera, Cibák, Chládek, Šíma, Malý – Vach, Pivovarči, Patyk "C", Š. Bláha, Okegawa, Schildhabel, O. Bláha, Řepka, Husarik, Kučera, Kalaj. Trenér: Lidický.

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí