Lukáš Jůdl: Jihlava? Tým s historií, který bude kousat!

Už je to jasné, už je to dané. Kladenští Rytíři se v semifinále play off potkají s Jihlavou. Na tu nemají dobré vzpomínky ze sezon předchozích a i vzhledem k další povedené sezoně Dukly můžeme čekat napínavou bitvu. Máme se všichni na co těšit!

Máme za sebou čtvrtfinále s Ústím, které Rytíři zvládli možná až nečekaně pohodlně. Slovan letos nebyl tak nepříjemný jako loni. Vždyť také přišel o své opory, které stály na druhé straně barikády – Kloze s Tůmou. Navíc vlivem několika okolností hrál v podstatě jen na tři útoky.

Před námi je semifinále, ve kterém Kladno poměří síly s Jihlavou. Osobně se na to moc těším a letošní play off mě velmi baví. Věřím, že ten nejlepší hokej začne právě teď. Dukla je tým s ohromnou historií, o které možná mladší generace nemají ani tušení. Vždyť dvanáctkrát vyhrál titul nejvyšší tuzemské soutěže. 

Brusle sice pověsil na hřebík například Marek Melenovský, ale i letošní kádr klubu z Vysočiny má co nabídnout. Brankář Jakub Škarek, kterému je teprve sedmnáct let, dokazuje, že to dotáhne hodně daleko. Nedivil bych se, kdyby za rok či dva byl za mořem nebo v KHL. Může jít ve šlépějích Davida Ritticha, kterého při vší úctě asi předežene.

Zdvižený prst je třeba mít nad obráncem Jiřím Říhou, který byl oporou reprezentační dvacítky na mistrovství 2012 a letos překonával rekordy obránců - dal dvacet gólů a k ním přidal ještě dvaadvacet asistencí, což je na obránce úctyhodná porce v produktivitě. 

Pozor také na vynikajícího Tomáše Čachotského, nejproduktivnějšího Jihlaváka. Opomenout nemohu ani jména jako Šidlík, Důras, Diviš, Protasenya či Jergl. Ti a další patří k top hráčům celé soutěže. Jihlava, ta bude Rytíře v semifinále kousat, ale věřím, že s podporou fanoušků bude Kladno maximálně bojovat. 

Lukáš Jůdl


Počasí Kladno

Předpověď počasí