Rytíři se loučí, chyběly jim góly

Jihlava vyřadila Kladno z play off. Sedmý zápas vyhrála 1:0 (1:0, 0:0, 0:0) gólem ve vlastním oslabení. 

V první velké šanci se ocitl Burger, ale minul jen o kousek tyčku Svobodovy branky. Kladenské hráče zjevně svazovala nervozita a při vlastní přesilovce krátce nato inkasovali. To se v obranné třetině puku zmocnil Seman, spolu s ním ujel Diviš, dostal ideální přihrávku a svého bývalého spoluhráče v kladenské brance prostřelil bekhendem do horního růžku. Ovšem štěstí Kladenské neopustilo. Jihlavské pokusy, kterých bylo v úvodní třetině požehnaně, končily totiž těsně vedle brány, nebo na skvělém Cikánkovi.

V druhé třetině v žádném z táborů fanoušků k jásotu z gólu nedošlo, i když jihlavští trefili tyčku, ale hra jako taková se přiostřila. Na to nejvíc doplatil Cetkovský, kterému sudí přidělil za trest „desítku“.

Díky výkonům gólmanů se diváci nedočkali gólu ani v posledním dějství. Kladenští podruhé v semifinále play off prohráli na ledě Jihlavy 0:1. Od postupu do baráže je tak znovu dělí dvanáct měsíců.

HC Dukla Jihlava: M. Svoboda (Škarek) – Kajínek, J. Říha, Dundáček, Bilčík, Šidlík, Kaláb, Půža – Diviš, J. Skořepa, Důras (A) – Anděl, Hubáček, Jiránek – Zeman, F. Seman (A), Čachotský (C) – Jergl, Březina, Danišovský.

Rytíři Kladno: Cikánek (Hanuljak) – Hořava (A), Drtina, Růžička, Repe, Ptáček (A), Kehar, Zelingr – Tůma, Burger (C), Kloz – Redlich, Přikryl, Strnad – Pekr, Machač, Tenkrát – Gratton, Zikmund, Cetkovský – Kubík.

Diváků: 5911

Jan Murárik

Foto: Benyhogalerie.cz

patekcikanek

Cikánek v bráně Rytířů opět podal skvělý výkon


Počasí Kladno

Předpověď počasí