Legenda Nový: Postavit silnější tým nebude jednoduché

Koupil jsem si dva lahváče a šel se koukat na televizi. Byl jsem v Jihlavě a potřeboval jsem po návratu domů porážku dostat z hlavy. Nešlo usnout. 

Za čtyři zápasy v Jihlavě jsme dali tři góly. Kluci se snažili, bojovali, to je v pořádku, ale něco je se snažit a něco jiného je z toho mít velké gólové šance. Za šedesát minut jsme měli tři menší šance, a to nemůže stačit. Chválit nemohu. Jihlavě se hrálo poté, co šla do vedení, líp i dozadu. Rozhodčí nás nepoškodili, atmosféra byla nádherná, zápas byl hezký. Ukázala se sportovní pravda, že je lepší hrát rozhodující zápasy doma. Je mi z té prohry těžko. 

Město, Jarda Jágr i trenéři dělají v Kladně pro hokej hodně, tak bych rád viděl i na ledě od hráčů stejný počin. Na ledě se musí přidat. Kladno má skvělé hokejové podmínky i zázemí. Když se ale chce dostat mezi špičku v českém hokeji, musí se na ledě pro to dělat víc. Třetí rok se nedostat aspoň do baráže je s takovými podmínkami málo. Rád bych napříště viděl v týmu třeba víc českých hráčů ve středním hokejovém věku. Dát dohromady tým s perspektivou trvá nějakou dobu. Silnější tým nebude snadné sestavit. Jsem fanoušek Rytířů, moc jim držím palce a takové výsledky mě bolí. 

Milan Nový


Počasí Kladno

Předpověď počasí