Tatíček: Stačí mi kratší trénink

Petr „Táta“ Tatíček mladší (33) si jako každý rok po sezoně odskočil domů na Kladensko. Plní individuální trénink, k tomu si přidává florbal a jednou za rok si dá s tátou tenisového debla na turnaji. Přestože už patří ke starší hráčské generaci, má před sebou stále velký hokejový cíl.

Zůstáváte v Německu, nebo novou sezonu začnete v jiné zemi?
Budu hrát dál v Německu. Mám tam smlouvu ještě na jednu sezonu.

Jaká byla z vašeho pohledu ta poslední?
Jednoznačně neúspěšná. Ingolstadt chce každý rok udělat úspěch v play off, a to se letos nepovedlo. Osobně jsem se cítil výborně, hrál jsem po dlouhé době centra a užil jsem si to. 

Po několika sezonách v německé nejvyšší soutěži ji můžete porovnat se švýcarskou, kde jste zažil několik titulů s Davosem…
Švýcarská liga je rychlejší a kvalitnější.

Kde se vidíte, až nebudete mít smlouvu?
Rád bych pokračoval v Německu co nejdéle. Je to dobré i pro moji rodinu, děti se naučí dobře cizí jazyk. Cítím, že na to fyzicky ještě dlouho mít budu. Trénuji chytřeji, než když jsem byl mnohem mladší. Nemám tolik zhuntované tělo, jako kdybych trénoval stejně jako například před deseti roky. Ze čtyř hodin dřiny jsem trénink stáhnul na necelé dvě hodiny. A netrénuji míň!

Máte před sebou ještě nějaký velký hokejový cíl?
Mám. Chtěl bych vyhrát s Ingolstadtem titul.

S vaším tátou jste nedávno vyhráli Edy´s Cup známý tenisový turnaj, který pořádají kladenští hokejisté. Co pro vás tenhle turnaj znamená?
Setkání se starší generací hráčů, na které chodilo na zimák spousty lidí. Škoda, že moje generace se ho ještě nezúčastňuje ve větším množství. Já se díky Edy´s Cupu donutím jít hrát tenis, který přes rok vynechávám, a po tomto ročníku to pro mě taky znamená, že jsme ho s tátou vyhráli podruhé (směje se).

Jan Murárik

taticekataticek

Tatíček starší a Tatíček mladší, vítězové tenisového turnaje

taticekdres

Dres Ingolstadtu obléká čtvrtou sezonu


Počasí Kladno

Předpověď počasí