Rytíři si připsali další prohru v řadě

Rytíři dnes podlehli bývalému extraligovému klubu HC Energie Karlovy Vary na jeho ledě 1:4 (0:1, 1:2, 0:1).

Od začátku zápasu zkoušeli domácí pozornost Cikánka, který se zaskočit nenechal. Po Rulíkově chybě se dostal do šance Kružík, jeho střela bohužel cinkla o tyčku. Domácí se nadále tlačili do šancí a Cikánek v páté minutě inkasoval první branku. Hosté sice zvládli oslabení, ale domácí nechtěli polevit v tlaku. Další šanci hostů měl Pekr, ale jeho pokus zastavil jeden z domácích hráčů.

Kladenští hokejisté se ve druhé dvacetiminutovce snažili vzpamatovat z první třetiny a drželi se chvíli v obraném pásmu domácích. Neubránili se však v oslabení, kotouč do branky dopravil Flek. A ihned po vhazování zavěsil do kladenské branky Beránek. Rytíři nepolevili ve snaze snížit a karlovarský Závorka byl šokován, když nedosáhl na střelu Redlicha. 

V závěrečné části Kladenští zvýšili tempo, ale brankář domácích si prostor tří tyčí pohlídal. Nakonec ujel Kverka ujel a stanovil skóre na 4:1 pro domácí. Energie pak vyměnila na pár posledních minut brankáře Závorku za Kuchaře, který stav už pohlídal.

Další přípravný zápas odehrají Rytíři 29. srpna na domácí půdě, kde vyzvou HC Motor České Budějovice (17.00 h.).

Branky a nahrávky: 5. M. Kohout (O.Beránek), 25. Harkabus (J. Flek, H. Tuominem), 26. O. Beránek, 47. J.Kverka (M.Kohout)  – 37. T. Redlich ( A. Kubík, D. Štich)

HC Energie Karlovy Vary: Závorka (Kuchař) – Krejčí, Rulík, Tomeček, Kvapil, Šafář, Weinhold, Klejna – Harkabus, Tuominem, Flek – Vachovec, Zadražil, Gorčík – Beránek, Kverka, Kohout – Rohan, Osmík, Rezek.

Rytíři Kladno: Cikánek (Kopřiva) – Veber, Kehar, Lenďák, Hořava, Matula, Štich, Zelingr, Štindl – Kružík, Tůma, Strnad – Kubík, Redlich, Kaut – Machač, Pekr, Lorraine – Přikryl, Svedlund, Kloz.

Nikola Kroupová


Počasí Kladno

Předpověď počasí