Rytíři převálcovali Motor

Rytíři vyzvali v poslední domácí přípravě Motor Č. Budějovice, nad kterým vyhráli 3:0 (1:0, 1:0,1:0).

Domácí nevstoupili do zápasu příliš dobře. Hosté od začátku utkání předváděli tvrdou a rychlou hru, která Rytíře malinko zaskočila. Motor zkoušel pozornost Cikánka, ale bez kýžené koncovky. Poté se přesunuli domácí za branku Gáby, kde Kehar nahrál na nekrytého Kubíka, který neminul. Rytíři po první vstřelené brance vytvářeli tlak v obranném pásmu hostí. Obrovskou šanci měl Kloz a následně Kubík.

Ve druhé třetině se opět dostávali ke slovu spíše hosté, střela Nedorosta naštěstí jen cinkla o tyč. Rytíři postupem času vyrovnali hru a dostávali se před branku Gába. Jednu z velkých šancí měl Tůma, který trefil pouze brankáře. Při přesilovce domácích se dostal do šance i Kloz. Rytíři tlačili, až se přes tři soupeře trefil Redlich. 

Do poslední třetiny vstoupily oba týmy aktivně, ale radovali se jen domácí. Nejprve se Tůma snažil dopravit puk do brány hostí, ale šanci mu překazil Gába. Následně se zaskvěl švédský útok, který přesně zakončil Lorraine. Zvýšit skóre mohl Kubík, který ujel obráncům, ale trefil pouze brankáře. Kladenští hokejisté předvedli v posledních pěti minutách zápasu pohlednou hru, ale už bez kýženého brankového zakončení.

Poslední přípravný zápas odehrají Rytíři 31. srpna na půdě HC Verva Litvínov (17.00 h.).

Diváků: 765

Branky a nahrávky:  7. A. Kubík (M. Kehar, T. Redlich), 34. T. Redlich ( A.Kubík), 47. T. J. Lorraine (T.Kaut)

Rytíři Kladno: Cikánek (Kopřiva) –  Hořava, Matula, Štindl, Kehar, Lenďák, Štich – Tůma, Machač, Kloz – Pekr, Přikryl, Strnad – Lorraine, Kaut, Svendlund – Zikmund, Kubík, Redlich. 

Motor Č. Budějovice: Gába (Kváča) – Fillman, Novák, Vráblík, Pýcha, Kutlák, Marcel  - Pavlín, Doktor, Čermák – Kachyňa, Nedorost, Crowder – Galamboš, Novák, Dancisin – Pajič, Herman, Šulek – Káník, Toman.   

Nikola Kroupová


Počasí Kladno

Předpověď počasí