Trenér "Čavar" Kameš: Bez podpory města by PZ zanikly

Fakticky veškerá hokejová organizace v kladenském klubu PZ stojí na něm. Trenér Vladimír "Čavar" Kameš má na starosti také finance, a tak ví nejlépe, co či kdo Pracovní zálohy drží při životě.

Jaký je v tomto čase smysl PZ?
Vychovat pro finančně silné kluby, a nemusí to být pouze Rytíři, hokejově zajímavé hráče. Pézetka si nemůže v současné době dovolit mít ambice hrát nejvyšší soutěže. Na to klub finančně nemá. 

Disponujete devíti družstvy, první a druhou třídou i školičkou hokeje. Máte všechny kategorie naplněné?
Bohužel, moc nás to mrzí, ale kapacita družstev naplněna není. Obecně je stále málo dětí, které chtějí zůstat u hokeje. Navíc ti dobří jdou většinou jako první k Rytířům a občas dají někoho k nám. Za to jsem rád. 

Z čeho hlavně Pézetka žije?
Nepřežili bychom v žádném případě bez pomoci města Kladna. Díky primátorovi, který má pro výchovu mladých hokejistů pochopení, dostáváme dotaci, která nás drží nad vodou. Bez pardonu, kdyby město hokej v Kladně jako takový finančně nepodpořilo, tak by jen stěží přežil.

Po sezoně se z vás už tradičně stává trenér i šéf Čertů, klubu inline hokeje. Jak se v Kladně daří hráčům na kolečkových bruslích?
Klubu se daří velmi dobře. Máme slušnou dětskou základnu. Letos dokonce naplníme dvě přípravky! Ovšem ani v tomhle sportu by to v Kladně bez sponzorů nešlo a také zde nám velmi pomáhá město. Minulou sezonu bychom bez jeho podpory nemohli hrát. 

Koncem ledna se znovu uskuteční celorepubliková akce Pojď hrát hokej. Bude se na ní opět Pézetka organizačně podílet? 
Tahle akce v Kladně, dá se říci, už pod PZ spadá (směje se). Také nyní budeme vybírat malé děti pro oba kladenské oddíly. 

Jan Murárik

pzhraci

Hráči Pézetky nosí na dresech název města

pzpz

PZ má i teplákové soupravy s logem Kladna

pzani

Ani inline Čerti by bez podpory města Kladna hrát nemohli


Počasí Kladno

Předpověď počasí