Rytíř Štich: Hajný se bil dobře, ale v play off se bitkám chci vyhnout

Obránce kladenských Rytířů David Štich proti Prostějovu v sobotu rozdával hokejovou radost včetně pěkně mířených ran do těla soupeře. Jeho bitka s Jakubem Hajným zpestřila kladenskou výhru. Dnes v prvním zápase play off proti sobě nastoupí titíž protivníci.

Hajný si bitku pochvaloval. Jak se držel z vašeho pohledu?
Chválím ho. Byl dobrý, držel se. Prý dělá bojová umění, což potvrdil. Doufám, že jsme fanoušky pobavili, k takovému zápasu to někdy patří. Teď ale je s tímhle z mé strany konec. Nechci zbytečně vyhledávat bitky. Na trestné lavici nejsem mužstvu nic platný.

I podle vás je play off úplně nová soutěž než základní část?
To je. V základní části prohrajete zápas a další zápasy to můžete napravovat. V play off prohrajete utkání a nemusíte se z toho dostat. Každá malá chyba může rozhodnout o výhře. A hrát na čtyři vítězné zápasy je třeba pro někoho dost dlouhá série, ale když jste na ledě, je někdy až moc krátká (usmívá se). 

Play off začínáte se stejným soupeřem, s jakým jste končili základní část. Bere to jako výhodu?
Prostějov se jistě představí v jiném světle. Má hodně zkušené hráče a ti udělají vše pro to, aby nám sérii co nejvíc znepříjemnili. Pokud patříme ke špičce WSM ligy, tak si s tím poradíme.

Další dvojice v play off: České Budějovice - Havířov, Karlovy Vary - Vsetín,  Slavia Praha - Přerov.

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí