Jan Rudovský: Hrát proti Kladnu? Zvláštní, ale chci ho vyřadit!

Kladno bojuje ve čtvrtfinále play off s Prostějovem. Za ten hraje mimo jiných i kladenský odchovanec Jan Rudovský. Svůj rodný klub stále nosí v srdci, ale přiznává, že ho teď chce jako soupeř porazit a ve vyřazovacích bojích dojít co nejdále.

Jak se těšíte na play off proti Kladnu?
Rozhodně se těším. Teď právě začíná to, o co celý rok hraješ a na co se před sezonou připravuješ. Je to pro mě takové jiné, mám v Kladně kamarády a spoustu hráčů znám. Je to tedy zvláštní. Bohužel, jak vjedu na led, kamarádství musí jít stranou. Já chci vyhrát a postoupit, i když je to na úkor Kladna.

Jak se podle vás změnil kladenský tým v letošní sezoně?
Omladili sestavu, ale spousta kluků tam zůstala z loňska. Chtějí hrát aktivní hokej založený na bruslení a rychlém napadání.

Pokud bude Jaromír Jágr zdravý, zahrajete si proti němu. Jak to vnímáte?
Pro mě to není nic zvláštního, jelikož jsem s ním hrál. Když jsem byl v Kladně, tak jsem s ním navíc každé léto trénoval. Beru ho jako každého jiného hráče. Nicméně doufám, že se dá dohromady, a že si ještě zahraje. Přeci jen to je velký zážitek pro diváky, vidět hrát někoho takového.

Už druhým rokem jste v Prostějově. Prožíváte ještě nějak speciálně zápasy proti Kladnu?
V Prostějově si to užívám a letos se nám celkem dařilo, takže jsem tu spokojený. Jinak, zápasy proti Kladnu jsou pro mě určitě stále speciální. Je to tým, kde jsem se naučil hrát hokej, kde jsem se narodil. Vždycky bude zvláštní chodit na led druhou stranou a být na střídačce hostů.

Lukáš Jůdl

Foto: Beny Kostečka, Rytíři Kladno

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí