Rytíř Pekr: Sérii s Prostějovem rozhodují přesilovky

Kladenští Rytíři po dvou výhrách nad Prostějovem na domácím ledě u Jestřábů dvakrát smůlovatě prohráli. Série prvního kola play off se za stavu 2:2 na zápasy dnes (18.00 h.) vrací na kladenský stadion. Všechny zápasy má v nohách také útočník Rytířů Matěj Pekr.

Jak to z vašeho pohledu na Moravě vypadalo?
Z prvního zápasu jsem měl dobrý pocit. Sehráli jsme ho dobře, ale nevyšly nám nájezdy. Druhý byl až na nájezdy podobný. Rozhodovaly přesilovky. Soupeř je má kvalitní a také to předvedl. I když jsme druhý zápas začali proměněnou přesilovkou, nemůžeme s nimi být spokojení, nehrajeme je podle našich představ. 

Čelili jste kromě soupeře na ledě vášnivé atmosféře kolem?
Nic zvláštního se na stadionu nedělo. Zápasy měly velmi slušnou atmosféru. Náš výkon žádné negativní vlivy neovlivnily.

Ani vám nevadilo široké kluziště?
Je to jiný hokej, ale my jsme se na jejich plochu připravovali na našem druhém hřišti, které není zúžené. 

Je pro vás úzké kladenské hřiště výhoda vzhledem k tomu, že se na něm s Prostějovem může ještě dvakrát hrát?
Na výhodu se nemůžeme ohlížet. Já si ji ani neuvědomuji. Pokud chceme bojovat o extraligu, pak musíme umět vyhrávat na jakémkoli hřišti. Největší alfou a omegou pro nás není hřiště nebo něco jiného, ale skutečně ty naše přesilovky. 

Kde kdo v Kladně hovoří z legrace o tom, že sérii schválně prodlužujete, aby Jaromír Jágr měl dostatečný počet zápasů pro baráž...
(usmívá se). To v žádném případě, vůbec nic takového by nás ani nenapadlo. To je největší blbost, kterou jsem v téhle sérii zatím slyšel...

Jan Murárik

Foto: rytirikladno.cz


Počasí Kladno

Předpověď počasí