Pod dohledem Jágra prošli Rytíři do semifinále

Ve čtvrtfinále play off WSM ligy kladenští Rytíři zvítězili v Prostějově 4:3 v prodloužení (2:1, 0:1, 1:1 - 1:0) a vybojovali postup do semifinále,ve kterém se příští týden střetnou s Českými Budějovicemi.

Takřka po celý zápas byli Kladenští hokejovějším týmem. Nesčetněkrát uzavřeli domácí hráče v jejich obranném pásmu, ovšem ti se přesto dokázali třikrát gólově prosadit. Dvakrát z toho potvrdili, že byli v téhle sérii silní v početní převaze. Rytíři se na Moravě představili ve skvělé kondici a zápas by při efektivnějším využívání šancí museli rozhodnout dávno před poslední sirénou. 

Jaromír Jágr, který opět vyjel na led jen kvůli čárce do zápisu a naději hrát baráž, mohl být spokojen aspoň s postupem, který si jeho tým vybojoval v nastavení, třetím na jestřábím ledě v řadě. 

Kladno v pátek zahájí přípravu na Motor České Budějovice. K lépe postavenému mužstvu v tabulce po základní části WSM ligy jede poprvé v úterý 13. března. 

Branky a nahrávky: 6. Rudovský (M. Drtina, Nouza), 22. Venkrbec (Švarc), 52. Nouza (Divíšek) – 8. J. Strnad (Machač, Pekr), 12. F. Matula, 47. D. Tůma (J. Kloz, Štich) - 63. J. Strnad (Pekr).

LHK Jestřábi Prostějov: Neužil (Groh) – M. Drtina, D. Kolář, Rašner, Havlík, Žovinec, Mikliš, A. Holík – Starý, Divíšek (A), Nouza (A) – Dvořáček, V. Meidl, Rudovský – L. Luňák, Venkrbec, Švarc – Zabloudil, Fiala, Švec.

Rytíři Kladno: Cikánek (Kopřiva) – Zelingr, Štich (A), Matula, Štindl, Kehar, Lenďák – Redlich, T. Kaut, Kružík – Kloz, Kubík, Tůma – M. Hořava, Svedlund, Zikmund – Strnad (C), Machač (A), Pekr – Jágr.

Diváků: 3116

Jan Murárik

 

Foto: Lubomír Tesař


Počasí Kladno

Předpověď počasí