Rytíř Kalla: Jardovi přeji ještě rok v NHL

Společně s mluvčím hokejových Rytířů Vítem Heralem uvedli tento týden na svět hmotnou Síň slávy kladenského hokeje. Šéf marketingu kladenského klubu Jiří Kalla (24) navíc do díla vložil i kus rodinného srdce. Majitel klubu Jaromír Jágr je totiž nejen jeho šéf, ale především strýc. 

Kdy vás s Vítem napadlo, že vytvoříte hmotnou Síň v podobě dlouhé výlohy v Oaze?
Nápad, že takovou Síň vytvoříme, jsme dostali loni na podzim. Dali jsme si za cíl dokončit ji patnáctého února v den narozenin Jaromíra Jágra. Nakonec jsme to z různých důvodů museli posunout téměř o měsíc. Nápad jako takový ale Vítek ve své hlavě nosil dlouho předtím. 

Proč jste za sídlo Síně zvolili právě obchodní centrum Oaza?
K tomu jsme dospěli po dlouhých diskuzích se zástupcem Oazy Ondřejem Valentou. On se nápadu chytil a nabídl nám poměrně velkou i dlouhou plochu. Při navrhování podoby Síně vznikla její identická miniatura modelu, který také brzy vystavíme. Místo pro něj hledáme. Zřejmě skončí na zimním stadionu ve VIPu. Kdybychom reálnou Síň slávy vytvořili na zimním stadionu, nevidělo by ji tolik lidí, kolik projde kolem ní v Oaze. 

Nevadí vám, že Síň není v uzavřené místnosti, ale pouze za dlouhou výlohou?
Nedokázal jsem si představit, že to bude v reálu vypadat tak skvěle (usmívá se). Lidé, kteří projdou kolem a aspoň na chvilku se u té slávy zastaví, si jistě uvědomí, z jakého města pocházejí, co zažili, co hokej pro tohle město znamená. Mně v poslední době připadá, že se takové povědomí v Kladně vytrácí. Věřím, že lidi i díky Síni zase začnou na hokej chodit ve větším počtu. 

Před třemi roky jste mi řekl, že máte za cíl dostat se do áčka Rytířů. Nepovedlo se. Litujete? 
Postupem času jsem změnil priority. Uvědomil jsem si, že hraním hokeje bych se nikdy neživil. Studoval jsem marketing a jsem rád, že Jardovi můžu v klubu pomoct. 

Jaký je Jaromír Jágr majitel, nadřízený, šéf, a jaký je strýc?
Jako majitel si rád prosadí svoje. Jako strejda je super, je s ním legrace. Tu si odjakživa ze sebe dokážeme také dělat. 

Zůstane už v Kladně?
Já mu přeji ještě rok v NHL...

Jan Murárik

kallazleva

Zleva Milan Nový, Jaromír Jágr a Jiří Kalla před výkladní skříní kladenského hokeje


Počasí Kladno

Předpověď počasí