Kladenští orli musejí doma opět zabrat

Třetí semifinálový volejbalový duel play off vyhrál Liberec nad Kladnem 3:0 (25:22, 27:25, 25:23) a ujal se vedení v sérii 2:1. 

Úvodní sadu strhl na svou stranu v závěru Liberec. Mužstva vsadila na obranu, ale ta šla lépe zvláště na síti domácím hráčům. Ze všech hráčů si nejvíce bodů připsal univerzál Baranov. Druhý set se dlouho táhl ve znamení skvělého výkonu smečaře Vemiče. Výborně servíroval, přihrával i útočil. Nahodil motor kolegovi na smeči Hýskému. Ten se dostal do svého obvyklého herního transu a sázel na stranu Liberce prudké míče. Kladenští rychle získali pětibodový náskok a drželi ho do svého třináctého míče. Dukla ho postupně snižovala, až na devatenáctém bodu skóre srovnala. Hýského na bodech vystřídal Baranov. Vemič přidal eso, ovšem další servis zastavila síť. Nesmíme zapomenout na Moníka, jeho parádní přihrávku zužitkoval opět Baranov. Na dvaadvacátém míči vedli hosté o bod. Vemič z pipe zvýšil, domácí snížili a Baranov si zapsal jedenáctý bod v utkání, stále nejvíce z přítomných. Liberečtí brzy dotáhli na vyrovnání 24:24. Kladno ztratilo setbol, první liberecký odvrátilo, ovšem druhý už ne... "Chtělo to přitlačit na servisu a neuspokojit se s vedením," konstatoval orel Sobotka.

Štěstí se domácích již nepustilo. Hosté drželi vyrovnaný stav do devatenáctého bodu, pak právě paní Štěstěna začala na straně červenožlutých dresů úřadovat naplno. Jako kdyby se orlům vysmívala. Pustila je na třiadvacátý bod a pak kladenskou snahu vyhrát set utnula při druhém mečbolu.

V pátek mají orli šanci sérii srovnat doma (18.00) a vrátit ji v pondělí do rozhodujícího utkání v Liberci.

Základní sestava orlů: Vemič, Zajíček, Habr, Sobotka, Hýský, Baranov, libero Moník.

-red-


Počasí Kladno

Předpověď počasí