Kladno nechalo Ostravě set a poté fanouškům nabídlo exhibici!

Kladenští orli vs. VK Ostrava 3:1 (28:26, 25:16, 22:25, 25:11).

Ostravští vstoupili do utkání ve velkém stylu. Všechno jim vycházelo a domácí tým dokonale zaskočili. Když už to vypadalo na debakl, Fortuníkovi svěřenci se oklepali a set jen tak tak zachránili.
„Do poloviny první sady hrála Ostrava skvěle, Nedělala chyby. Postupně se vytrácela a my si hodně pomáhali servisem. V druhém setu jsme soupeře přehráli ve všech činnostech. Musím pochválit naše podání,“ uvedl po dvou sadách manažer orlů Jindřich Neumann a dodal, že se obává třetí periody, protože po tak dobrém výkonu v tom následujícím přichází obvykle krize.
Kladno jeho obavy naplnilo. Nevyužilo vedení 20:18, soupeř dotáhl a závěr setu rozhodly tři kladenské minely. Čtvrtá sada se opět odehrála ke spokojenosti fanoušků Kladna. Pohodu podtrhla série Špulákových bodů ze servisu. Mladý kladenský talent sklidil aplaus na otevřené scéně a s ním za předvedenou hru i celé mužstvo. Fanoušci orlů si exhibici za povzbuzování zasloužili a poděkovali za ni potleskem vstoje. 
„Výborně jsme blokovali a míče jsme dohrávali tak, jak bychom dohrávat měli. Najednou vše fungovalo, jak mělo,“ doplnil spokojený manažer. Příští sobotu se orli, opět doma, střetnou s Českými Budějovicemi (18.00 hod.). 
Sestava orlů: van Solkema, Kraffer, Kyjanica, Seppänen, Platačs, libero Kunc (Gottesman, Vostárek, Hancock, Lohr, Fortuník).

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí