Orli s poslední Ostravou herně propadli

Kladenští orli vs. VK Ostrava 2:3 (27:29, 23:25, 25:19, 25:10, 11:15). V tabulce se Kladno drží na čtvrtém místě.

Kladno přivítalo na své palubovce poslední tým extraligové tabulky. Očekávání fanoušků, že takzvaně půjdou za hodinu domů, protože je to jasný zápas, se překvapivě nenaplnilo. Trenér Fortuník dal v základní sestavě šanci náhradníkům a nesehraná šestka si v prvním setu s moravskou bojovností nedokázala poradit.
V druhé sadě domácí trápily ostravské bloky a vlastní servis. Přitom podle expertů v hledišti možná stačilo nechat Ostravu co nejvíc hrát, aby sama kazila…Orli se dostali do situace, kdy museli vyloženě bojovat o každý balon. K tomu bylo ale nutné srovnat i podání a to bylo ve třetí sadě zase bídné.
Čtvrtý set hosté hodně kazili. Na orlech bylo znát uklidnění a poprvé v zápase i pohoda. Avšak ve zkrácené sadě se fanoušci Kladna znovu propadali do beznadějného smutku. Moravané uskočili na 9:7, vycházel jim risk a nevypadalo to, že by je orli lehce přeletěli. Nepřeletěli... Ostrava si za zisk bodů v hnízdě orlů může blahopřát. 
Příští utkání hrají kladenští volejbalisté opět doma. První listopadové pondělí hostí před televizními kamerami Benátky nad Jizerou (17.00 hod.). Ovšem ještě předtím, ve čtvrtek, jedou do Hradce Králové k zápasu národního poháru.

Sestava orlů: Fortuník, Anderson, Špulák, Platačs, Špulák, Hýský, libero Kunc (Kraffer, Grozer, Gottesman, Seppänen, ZVicer, Kyjanica).
Diváků: 350.

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí