Milan Fortuník: Všichni v klubu chceme do semifinále!

Kladenští orli v extraligovém play off srovnali v pondělí výhrou nad pražskými Lvy stav čtvrtfinálové série na 1:1. Zítra večer je na hřišti soupeře čeká třetí utkání. Do semifinále postoupí tým s třemi výhrami. A fanoušci Kladna si užijí atmosféru vyřazovacích bojů ještě v neděli na domácí půdě.

Souhlasíte s fanoušky, že viděli v utkání s Prahou nejlepší výkon vašich orlů v této sezoně?
V sezoně jsme v některých směrech hráli i lépe (usmívá se). Ale asi v takovém transu jsme hráli v sezoně poprvé. V pondělí bylo vidět, jak moc všichni chceme postoupit do semifinále. Hráči ukázali bojovnost na hraně sebeobětování. Mezi nimi jsou kluci s bolavým kotníkem a zády, Lukáš Kyjanica servíroval s obvázanou rukou. V Praze jsme sehráli podobný zápas, jenom s tím rozdílem, že v rozhodujícím pátém setu si soupeř díky Kriškově servisu vytvořil náskok, který jsme nedokázali dohnat. 

V sestavě vám chyběl marod Seppänen. A nejen v sestavě. Chyběl i fanouškům…
Je skvělé, že si ho kladenští fanoušci oblíbili. Pro nás je důležitý. Doufám, že se v téhle sérii dá dohromady.

Málokdo věřil, že by pondělní zápas mohl na Kladně do hlediště sportovní haly přilákat kolem tisícovky lidí. Jsou podobně bouřlivé kulisy i v jiných halách extraligových týmů?
Vždycky jsme na naše diváky byli pyšní. Povzbuzují nás fantasticky. Dokážou vytvořit atmosféru, která play off sluší. Těšíme se na stejné prostředí v neděli, kdy se k nám série vrací. A jak to mají jinde? Záleží na úrovni zápasu, ale podobné to mají na Odoleně Vodě, v Příbrami, Českých Budějovicích nebo v Karlových Varech.

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí