Mladí orli jsou přeborníky kraje. Trenérka je připravuje na květnovou republiku

Trenérka mladých Kladenských orlů Kateřina Svobodová dovedla své svěřence v kategorii U-16 k titulu přeborníka Středočeského kraje. Na klubovém webu Kladno volejbal cz hodnotí finálové klání, perspektivu družstva pro republiku a nahlíží také do sezony příští.

 V čem své soupeře převyšujete?
Jasně se potvrdilo, že abychom dosáhli na medailové pozice v jakékoliv žákovské soutěži, musí hrát oba smečaři Vojta a Lukáš Svobodovi a první nahrávač Matěj Kubelka. Oba útočníci musí být zdraví a musí hrát dobře. Jsou natolik komplexní, že dokáží družstvo utáhnout. Pokud se k nim v zápase přidá ještě nějaký hráč, který bodově přispěje, k úspěchu je zase o něco blíž. Bez těchto hráčů je družstvo bezradné a naprosto průměrné, jak se vždy naplno projeví při jejich stažení ze hry.

Jaký vás teď čeká program?
Hned 1. května odehrajeme kvalifikaci na mistrovství ČR. Měla by se odehrát formou turnaje, ze kterého postoupí dva týmy, a který bychom měli pořádat. Jména soupeřů čekáme. V případě postupu pocestujeme na finálový turnaj, který se koná 5. až 7. května.

Máte prostor na něčem zapracovat?
Pracujeme neustále hlavně na obraně na síti a v poli. Když opět pominu Vojtu a Lukáše, hráčům se nechce bránit, což vypovídá o jejich charakteru. Snažím se, aby pochopili, že bez toho to nepůjde, a že jestli se k těm dvěma někdo nepřidá, tak oni sami to nezvládnou. Že musí i ostatní přispět nějakými kvalitními herními činnostmi. Že volejbal není jenom útočení a jejich role v tomto týmu jsou jiné.

Už přemýšlíte o další sezoně?
Sedm hráčů 2008 jde do U18. Tři hráči 2009 zůstávají ve starších žácích, které spolu s hráči 2010 přebere Martin Ticháček. Já budu trénovat mladší žáky ročníků 2011/12/13 a budovat od začátku úplně nový tým.

Zdroj a foto: Kladno volejbal cz

svobodovtym
Kateřina dovedla družstvo k titulu s asistentem Tomášem Homerem


Počasí Kladno

Předpověď počasí