Orli pokořili Karlovarsko

Kladenští orli vs. Karlovarsko 3:0 (25:21, 25:22, 25:17). Orli si v extraligové tabulce udrželi druhou příčku.

Zápas s překvapivě hladkým vítězstvím Kladna rozhodly koncovky prvních dvou setů. V nich domácí excelovali především výborným servisem a hosté předvedli množství nevynucených chyb.
„Čekal jsem mnohem vyrovnanější utkání. Vary hrály v určitých momentech velmi dobře, ale my jsme dokázali otočit vývoj setů pro sebe. Za to jsem hrozně rád jak za kluky, kterým se v posledních zápasech příliš nedařilo, tak za naše skvělé postavení v tabulce. V dalších kolech se mezi sebou utkají týmy kolem nás, což nám může pomoct udržet se ve špičce,“ uvedl Milan Fortuník, prezident klubu Kladno volejbal cz.
V sestavě orlů překvapila absence zraněného blokaře a kapitána Adama Zajíčka. Toho výtečně nahradil Lukáš Kyjanica. „Hrálo se mi výborně. Kluci mě podrželi a my máme velmi důležité body do tabulky. Hráli jsme velmi dobře, šel nám servis i obrana a potěšili jsme naše fanoušky. Po takovém výkonu mě ani nepřekvapuje, že Karlovarsko neuhrálo set,“ doplnil prezidenta slovenský blokař.
„Když jsme zvládli úvodní dva sety, pak jsme hrou i zdravým sebevědomím vývoj toho třetího hlídali. Překvapilo mě, že Vary nebojovaly, jak jsem od nich čekal,“ dodal manažer týmu Jindřich Neumann.
Kladno hostí příští sobotu Beskydy (18.00 hod.).

Sestava orlů: Graham, Kyjanica, Platačs, Seppänen, Goncalves, libero Fernandez (Čeketa, Villarreal, Neves, Šálek, Imamura).
Diváků: 649.

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí