Lukáš Kyjanica: Těšíme se na plné tribuny kladenských fanoušků

Zítra Kladenským orlům začíná play off. Extraligové boje o volejbalvý titul začnou domácím duelem s Odolenou Vodou (18.00 hod.). Jedním z hráčů, na které se kladenský tým může spolehnout, je blokař Lukáš Kyjanica.

V posledních třech zápasech základní části extraligy jste se nevyhnuli herním výpadkům. Ty se nejvíce vymstili v Liberci, kde jste prohráli...
Netrvalo to jen tři poslední zápasy, ale trvalo to delší dobu. Vypadalo to, jako když soupeře podceňujeme, dělali jsme chyby na lehkých balónech. Měli jsme poté pár dnů volno a jsme v plné přípravě. Věřím, že se chyby nebudou v důležitých utkáních opakovat. Jdeme do play off koncentrovaní a s chutí do volejbalu.

Vzhledem k dlouhotrvající rivalitě je po psychické stránce Odolena Voda pro Kladno nejméně vhodný soupeř...
To si nemyslím. Chceme hrát o titul, takže je nám jedno, koho na cestě za ním potkáme. Bez vyhraných sérií ho nezískáme. A je dobré, že začínáme play off doma. Těšíme se na plné tribuny skvělé kladenských fanoušků. My se ze soupeřů nepoděláme.

Jste spokojený se svým herním využíváním?
Kvůli zranění Adama Zajíčka jsem v poslední době prakticky hrál každý zápas. Předtím jsem se svým využitím moc spokojený nebyl, ale jsem rád, že jsem našeho kapitána relativně dobře zastoupil, že jsem týmu neškodil (směje se).

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí