Matyáš Myškovský o přípravě volejbalistů plné paradoxů

Důležitým mužem v pozadí, který kladenským trenérům i hráčům pomáhá, aby mohli bez komplikací pracovat na letošních úspěších, je kondiční trenér Matyáš Myškovský. Po pěti letech mezi Orly už ho máloco překvapí a jeho klid a nadhled je občas k užitku i na lavičce během zápasů. Proč tvrdí, že letos měl letos tým „ ze zadečku kliku “a že burger je prostě burger?

Jak jsi prožil postup vašeho týmu do semifinále? 
Nejsem emotivní člověk, takže na hřišti asi o dost klidněji než ostatní. Večer mi to konečně doteklo a cítil sem něco jako zadostiučinění a „spravedlnost“. Prožívám tyto věci spíš ve své hlavě a tichosti.

Jak to, že je letošní rok podle tebe tak úspěšný? 
Sešlo se vše, co mělo. Vyplatila se nám dlouhodobá práce s našimi stálicemi – KP, Nikem a Lukym. Tomášovi a Arnaudovi se podařilo najít ty správné lidi do týmu, myslím, že jsme celkem dobře postupovali při skladbě tréninků. Teď když odpovídám, napadá mě mnoho věcí, co se povedlo, ale zároveň i těch, co se mohli udělat lépe. Skvěle taky funguje spolupráce s Michalem Ciprem z Winning minds.

Čím se zabýváš mimo to, že jsi hlavním kondičním trenérem kladenského extraligového družstva?
Ještě minulý rok toho bylo mnoho. Učil jsem na střední škole, měl vlastní praxi, s kamarádem produkujeme podcast wellspektiva o tom, jak se nezbláznit z dnešního světa a žít kvalitní život po stránce zdravotní, pohybové a psychické. Tento rok je ale vše jinak. Založili jsme s Ondou Fortuníkem na Kladně novou rehabilitaci a ta mi bere prakticky všechen čas, kdy nejsem na volejbale. Bohužel stále „čekáme na papíry“, ale už se blíží oficiální otevření.

Text a foto: Kladno volejbal cz


Počasí Kladno

Předpověď počasí