Milan Fortuník o pozitivech volejbalu na pohybové dovednosti dětí

Klub Kladno volejbal cz dnes v Kladenské sportovní hale (15.30 – 17 hod.) pořádá nábor mládeže (7 – 12 let) do svých oddílů. Prezident klubu Milan Fortuník v rozhovoru pro Vaše Kladno zdůrazňuje význam volejbalu pro pohybovou zdatnost dětí.

Jak byste rodičům zdůvodnil, proč chcete, aby jejich dítě hrálo ve vašem klubu?
Například pro to, že volejbal je nejvíc kolektivní sport. V ostatní míčových sportech můžete být sólisté, ale ve volejbale si bez spoluhráčů nezahrajete. V neposlední řadě jde o sport, který se dá provozovat od dětského věku po veterány a v různých formách. Když se dětem volejbal dostane pod kůži, tak tam většinou zůstane celý život.

Je ve volejbale početná hráčská fluktuace?
Bývá často v přechodu mezi střední a vysokou školou. Na druhé straně mezi námi je spousta vysokoškoláků, kteří školu zvládli při volejbale v pohodě. U dětí a mládeže to ve větší míře není. Děti volejbal přestane bavit jen výjimečně.

Máte v družstvech dost dětí?
U dívek hrajeme na áčko a béčko. Mohli bychom založit i céčko, ale na Kladně nás tlačí prostor. Máme málo místa... U chlapců máme pouze po jednom týmu. Daří se nám početně obsadit všechny kategorie.

Jak se klub o děti stará?
Vedle volejbalu jsme pro děti vytvořili program dalších doplňkových sportů. Chodí na judo, kondici či atletiku. Spolupracujeme s fyzioterapeuty. Poradíme se správnou výživou, v plánu máme rozbor herního projevu u videa. Kdo má zájem, může si od klubu koupit sportovní vybavení za výhodné ceny.

Co se bude dít, až dnes odpoledne dorazí do haly?
Kdo bude potřebovat, bude se mít kde převléct, po úvodním slovu se jim začnou věnovat naši špičkoví trenéři.

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí