Volejbalisté s Karlovarskem před kamerami

Když vyhrají, už se můžou dívat na osmou příčku tabulky, kdo by tak na ně mohl vyjít pro první kolo play off. Kladenští volejbalisté totiž dnes hrají na hřišti Karlovarska o potvrzení nejlepšího týmu současné české extraligy. Zápas přenáší Česká televize na kanálu Sport od 20.00 hod.. 

Karlovarsku patří v tabulce druhá příčka, čtyři body za lídrem z Kladna. Ostatní týmy jsou v dalekém odstupu. Pokud Kladenští dnes prohrají za tři body, ještě jim pořád zůstane první místo s náskokem, i když pouhého bodu, a stále jim může zůstat první místo i po závěrečném kole, tedy po dalších pěti zápasech. 

Karlovarsko totiž jede hned po tomto utkání k obhájci titulu do Liberce a Kladno hostí Ostravu. Podle papírových předpokladů Karlovarsko bodově klopýtne a Kladno vyhraje s Ostravou za tři body. V dalším kole jede Kladno do Příbrami, kde se stoprocentní výhra za tři body nečeká, Karlovarsko hraje doma s Odolenou Vodou, poté má Kladno doma slaboučké Ústí nad Labem a Karlovarsko jede na palubovku silných Českých Budějovic. V předposledním kole je Kladno v Benátkách a Karlovarsko v Ostravě. 

Závěr základní části je ve znamení domácích zápasů obou týmů. Kladno hostí Brno a Karlovarsko Příbram. Za současné formy těchto týmů vychází, že výhra v Karlovarsku tým Kladna na prvním místě až do konce udrží.

"Souhlasím s teorií, že výhra za tři body v Karlovarsku nás udrží až do konce dlouhodobé části extraligy na prvním místě. V tomhle utkání se ukáže, čeho jsme schopní, když hrajeme pod velkým tlakem. Zápas bereme jako výbornou přípravu před národním pohárem a play off. Karlovarsko se nám nyní blíží v rychlosti hry a v jejich sestavě je víc lidí, kteří umějí dát tvrdé podání. My umíme hrát rychleji i po horším příjmu než oni. Výraznou slabinu nemá ani jeden tým," říká kladenský trenér Milan Fortuník. 

"Chceme Kladno porazit, ale na soupeře se neohlížím, vyhrajeme, když jim vnutíme náš styl hry. Hrají velmi pěkně, rychle, naším cílem bude odtáhnout je od sítě dobrým servisem, abychom měli větší možnost jejich útoky ubránit," burcuje svůj tým elitní karlovarský nahrávač Daniel Končal.

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí