Kladno podepsalo naději

Volejbalové Kladno na poslední chvíli připsalo na soupisku nového hráče. Včera totiž končil termín, do kdy mohly kluby své soupisky rozšířit o přestupové posily. V případě Kladna jde spíše o naději pro budoucnost než o výraznou posilu. Na lavičku náhradníků usedá Adam Kozak (17) z Ostravy.

Přišel jste přímo z Ostravy?
Ostravě jsem patřil, ale poslední čtyři roky jsem hrál za tým Beskyd. Přestup se proto řešil mezi Kladnem a Beskydy. 

Proč jste kývl na přestup právě do Kladna?
V Kladně jsou pro vrcholový volejbal skvělé podmínky, tak proč bych Kladno odmítal? (směje se). Přestup dojednával také můj táta a všechno se to událo velmi rychle včera dopoledne, kdy jsme se trenérům Kladna ukázal na tréninku.

Jak na vás Kladno přišlo?
Nevím, ale myslím si, že mě někdo z klubu viděl na videu, k tomu dostali doporučení. Hodí se jim asi můj styl hry a hlavně můj věk, který dává klubu naději, že si mě vychová, jak potřebuje. Ještě se mám hodně co učit a v Kladně se dělá volejbal výborně. 

Co vás na současném herním projevu lídra extraligy zaujalo?
Kladno je pro mě moderní klub, který angažuje výtečné zahraniční hráče jako je třeba Hietanen. Tahle cesta se mi líbí. Co se samotné hry týká, pak mě na první pohled zaujala její rychlost. 

To je sportovní kariéra. Jaká je vaše současná studijní cesta?
S přestupem jsem díky asistentovi trenéra Petru Klárovi získal možnost nastoupit na Sportovní gymnázium. Jsem rád, že se to podařilo zařídit, protože na stejný typ školy jsem do teď chodil v Ostravě.

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí