Kladno zvýšilo náskok v čele extraligy

Tak jednoduchého soupeře Kladno letos ještě proti sobě nemělo. Ostrava nekladla téměř žádný odpor a na kladenské palubovce prohrála 0:3 (14:25, 17:25, 11:25). Kladno na první místě zvýšilo náskok před druhým Karlovarskem, které prohrálo v Liberci, na šest bodů. 

Trenér Fortuník poslal na hřiště vše, co měl k dispozici, tedy až na zraněného Lence. Poprvé si tak v dresu Kladna zahrála posila, juniorský reprezentant Kozak. Soupeř nebyl pro domácí nebezpečný v žádné herní činnosti. O to víc vynikly kladenské servisy i bloky. O smečích excelentního Křesťana, Hýského či Hietanena netřeba rozsáhle hovořit.

"Jsem překvapený, jak rychle jsme vyhráli. Ostrava má ve svém kádru kvalitní hráče, ovšem v tomhle utkání zahráli velmi špatně. Netvrdím, že jsme hráli dokonale, ale podali jsme koncentrovaný, naprosto přesný výkon. Jsem moc spokojený i s tím, jak k zápasu přistoupili i hráči z lavičky. Všichni dodrželi všechny taktické plány. Z prvního místa, při prohře Karlovarska v Liberci, nás můžou právě Vary sesadit jen teoreticky. Neměli bychom si první místo nechat sebrat. I proto očekávám v sobotu v Příbrami naši výhru za tři body," uvedl po utkání trenér Milan Fortuník.

Sestava Kladna: Hietanen, Zajíček, Trojan, Křesťan, Hýský, van Haarlem, libero Sparidans - střídali Dillien, Syrůček, Kozak.

Diváků: 356

Jan Murárik

ustibyt

Byť soupeř moc nezlobil, porazil ho i obětavý výkon domácích

ustidohry

Do hry se poprvé za Kladno dostal i junior Kozak

ustitradicni

Tradiční loučení s výbornými diváky

ustivitezny

Vítězný tým s hasiči a maskotem

ustizdilny

Z dílny Karla Greifa vzejde nový klip kladenského týmu


Počasí Kladno

Předpověď počasí