Kladno má pohár!

První trofej úspěšné sezony má Kladno doma. Ve finále Českého poháru porazilo Karlovarsko 3:1 (20:25, 25:20, 25:21, 25:19).

Vítěz základní části extraligy s druhým v pořadí předváděli to nejlepší, co se dá pod českou vysokou síti vidět. V prvním setu nebylo Kladno lepší v žádné činnosti. Druhý tým extraligové tabulky vyrobil méně chyb na servisu, lépe blokoval, Kladenské předčil i v individuálních statistikách.

Kladenským nic nevycházelo ani na začátku druhé sady. Pak dostal Zajíček dvakrát nahráno a Kladno se chytlo. V polovině druhé sady se hrál parádní zápas. Na obou stranách nebylo nouze o dlouhé výměny, jednobloky, tvrdé smeče, zázračné vracení míče do hry. Bodování jednotlivců absolutně ovládl Křesťan, který předčil i hvězdu soupeře Kriška. 

V třetí sadě Karlovarsku odešel servis a Kladenští měli rázem velmi snadnou cestu k jejímu zisku. Za stavu 22:16 pro Kladenské se sada dohrávala jen z povinnosti. Za toho stavu například Karlovarsko udělalo teprve první bod z bloku... "Kladno hraje dobře, neskládáme těžké balony, děláme hodně nevynucených chyb," konstatoval po téhle sadě Michal Kriško.

Karlovarské předsevzetí nepustit Kladno do náskoku vydrželo Západočechům jen do dvanáctého míče. Na sedmnáctém kladenském bodu vyrobil Kriško chybu na servisu a Kladenští se utrhli do tříbodového trháku. Rozhodujícího pro konečný výsledek zápasu. 

"Na začátku zápasu bylo znát, že jsme nervózní, pak se povedlo ubránit Hudečka, Zmrhala a Kriška, což se ukázalo jako rozhodující. Turnaj jsme zvládli velmi dobře. Doufám, že to s kladenskou veřejností zahýbe a na play off budeme mít plný dům," uvedl po turnaji kladenský kouč Milan Fortuník.

Kladenské stejně jako zbytek extraligy nyní čekají dva poslední zápasy základní části a 15. března první zápas play off. 

Sestava Kladna: Křesťan, Trojan, Hietanen, van Haarlem, Zajíček, Hýský, libero Sparidans - Lenc, Syrůček, Dillien.

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí