Tutová prohra Kladna? Volejbalistů se fáma dotkla

Kladenští volejbalisté v sobotu vyhráli na palubovce Benátek nad Jizerou 3:0. Za zhruba sedmdesát minut bylo hotovo. Ovšem podle kurz sázkových kanceláří měli zaručeně prohrát. 

Kurz na domácí, kteří mají jen teoretickou šanci na postup do play off, proti vítěznému celku základní části extraligy byl zpočátku vypsán dle zvyklostí vysoký. Ale s blížícím se začátkem zápasu šel rychlostí blesku dolů a kurz na výhru Kladna zase nahoru. Až se zastavil na nějakých 1:1,3 ve prospěch domácích. To už je veliká tutovka. Zaručené zprávy napříč republikou totiž zvěstovaly, že Kladenští nasadí "béčko", když už jim o nic nejde a první jsou tak, jako tak. 

Podle slov kladenského trenéra Milana Fortuníka se o tom jeho svěřenci dozvěděli a rozhodli se soupeře smést sportovně z povrchu hřiště, což se jim také povedlo. "Největší opory týmu za mnou přišly, že se jich takové věci dotýkají a například Filip Křesťan prohlásil, že je porazí sám, jak byl naštvaný. Jsem na své hráče hrdý. Hráli, jako kdyby šlo o finále play off," uznale prohlásil kladenský kouč.

"Nemohli jsme prohrát. Nevím, jak slabý výkon už bychom museli podat. Tak snad ani hrát nikdo z nás neumí, abychom byli schopní prohrát s Benátkami. Nehledě na to, že my prostě prohrávat nechceme nikdy!" doplnil Filip Křesťan.

"Tohle jde mimo mé chápání. O takových věcech odmítám mluvit, natož o nich jen uvažovat. K vypuštění nebo prodání zápasu nemůže v téhle kladenské partě dojít," řekl včera na tréninku Mati Hietanen.

"Soupeři  nás musejí porazit sportovním výkonem, ne domněnkami sázkařů, že tutově musíme prohrát. Jdeme za titulem a nehodláme prohrát ani poslední zápas v základní části extraligy proti Brnu," prohlásil kapitán týmu Adam Zajíček.

Kladenské vítěze základní části, čerstvé držitele Českého poháru, můžete naposledy před zahájením play off vidět doma tuto sobotu ve sportovní hale od šesti hodin večer. 

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí