Volejbalisté dnes naposledy

Poslední kolo základní části extraligy sehrají dnes večer (18.00 h.) kladenští volejbalisté s Brnem na domácí půdě. Podle našich informací zájem o poslední zápas před play off, které začne v Kladně příští středu, je obrovský. Dá se očekávat plná sportovní hala. 

Diváci ve velkém chtějí vidět vítěze Českého poháru i základní části extraligy. Kladno čeká na svého soupeře pro první kolo play off. Ten vzejde z týmu na osmém místě. K němu mají nejblíže Odolena Voda, Benátky nad Jizerou a o bod za nimi Zlín. Nejlepší los má Odolena Voda, která doma hostí poslední Ústí nad Labem. Zlín hraje na hřišti předposlední ČZU Praha a Benátky jedou k obhájci titulu do Liberce. 

Ovšem v současné době je také velmi aktuální účast Kladna v evropské soutěži pro novou sezonu. "Jako vítěz Českého poháru máme právo hrát evropský pohár. Ovšem podmínky pro účast jsou ekonomicky i hráčsky velmi náročné. Potřebovali bychom doplnit kádr o několik kvalitních hráčů a rozpočet týmu navýšit minimálně o dva miliony korun. V tuto chvíli naši účast v Evropě jako reálnou nevidím. Ale přihlášky se podávají do poloviny května a do té doby se naše situace může změnit k lepšímu. Kdybychom vyhráli extraligové play off a stali se mistry, je naše účast v Lize mistrů v ještě hustší mlze," konstatuje kladenský kouč Milan Fortuník.

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí