Kladno porazilo Odolku i podruhé

Včera se na volejbal v podání Kladna pomalu "nedalo dívat", dnes už to byla aspoň trochu lepší káva. Kladno - Odolena Voda 3:1 (25:15, 19:25, 25:19, 27:25).

Silnější soupeř by dnes Kladno porazil. Na tom se shodli někteří kladenští hráči i mnozí fanoušci, kterých se stejně jako včera sešly zhruba čtyři stovky. První set vypadal, že se na palubovku sportovní haly vrátilo Kladno z prvního místa extraligové tabulky. Kdo však čekal, že to bylo jen kladenské zahřívací kolo, ve druhém setu nevěřil svým očím. Domácí kupili chybu na chybu a soupeři dovolili za statečný výkon získat set. Důrazná domluva trenéra tým znovu nastartovala a třetí set naznačil, že Kladno nemíní své fanoušky nijak zbytečně dlouho zdržovat. Zvláště, když ve čtvrtém byli domácí dva míče od mečbolu a soupeř někde na patnácti. Někdy kolem tohoto stavu znovu začaly míče z kladenských rukou lítat do sítě nebo mimo hřiště a rázem měla Odolka stejně bodů. Jen dva urvané balony z pětadvaceti zápas ukončily a nepustily ho do zkráceného setu, který mohl, vzhledem k rozpoložení domácích, dopadnout všelijak. 

"Viděl jsem zápas, ve kterém oba týmy nadělaly nečekaně mnoho nevynucených chyb. Tohle bych čekal od Odolky a ne od Kladna. Domácím nešel servis a jako tým nehrají dobře," uvedl po utkání legendární volejbalista Marek Pakosta, exkladenský mistr extraligy.

"S takovým výkonem nás taky Odolka může vyřadit. Musíme se hodně rychle herně vzpamatovat. Silnější soupeř by nás v pohodě porazil. V Odolce budeme hrát v bouřlivé atmosféře a proti soupeři, který nemá co ztratit," míní kapitán týmu Adam Zajíček.

"Nemáme herní pohodu. Není to o jedné či dvou herních činnostech, nejde nám souhra. Musíme teď vyhrát třetí zápas, jinak máme problém. Odolka cítí, že s námi může hrát, a to není dobré," dodal Filip Křesťan.

Kladenští se v Odoleně Vodě představí v neděli a v pondělí od 18.00 hod.

Sestava Kladna: Trojan, Hýský, Zajíček, Hietanen, van Haarlem, Křesťan - libero Sparidans (Kozak, Lenc, Syrůček).

Jan Murárik

odolkadnesfanousek

Fanoušek Kladna z nejvěrnějších - hokejista Petr Křepelka


Počasí Kladno

Předpověď počasí