Smeč Luboše Maršouna. Tak zlý volejbal to zase nebyl

Bývalý reprezentační smečař a mistr republiky Luboš Maršoun hodnotí vystoupení kladenských volejbalistů na domácí půdě.

Na hlavy kladenských volejbalistů se v každém ze dvou dosavadních zápasů play off proti Odoleně Vodě snesla kritika za slabý výkon. Já se k ní nepřidám.

Mně se výkon kladenských hráčů v obou zápasech, i když připouštím, že v tom druhém to ze strany Kladna opravdu nebylo ono, tak špatný nezdál. Co Kladenským opravdu vůbec nešlo po oba dny, to byl servis. V prvním zápase vyzdvihnu, zvláště za druhý set, bloky Zajíčka, k němu se ve třetím přidal Trojan, výborně hrál Křesťan, standardně Hietanen a libero Sparidans.
Ve druhém zápase uhráli domácí první set úplně bez problémů s dobrým příjmem navíc. V druhém dějství jim všechno vypadlo. Van Haarlemovi to na nahrávce přestalo lepit a bylo zle. Něco ho evidentně odrovnalo. Všiml jsem si, že do něj šlo celý zápas libero Odolky. Neustále směrem k Haarlemovi gestikuloval a Holanďan na to reagoval. To si myslím bylo příčinou, proč nahrávač včera herně odešel. Znovu mě příjemně překvapili blokaři Zajíček s Trojanem. Stabilně opět hráli Hietanen s Křesťanem. Jen mě mrzí, že za stavu deset sedmnáct z pohledu Kladna neposlal trenér na plac Lence, Syrůčka nebo Kozaka. Aspoň tedy nechal hrát Dilliena místo Haarlema, to bylo dobré. Odolena Voda mne překvapila velmi slušnou hrou. Kdyby si ta jejich dvanáctka neudělala výron, kdo ví, jak by druhý zápas ještě skončil...
Dávám za pravdu Milanu Fortuníkovi, když říká, že play off je něco jiného než dlouhodobá část extraligy. Ale kluci dva zápasy doma zvládli bez ztráty, a to je pro jejich psychiku důležité. Už by si sérii neměli nechat sebrat.

Luboš Maršoun


Počasí Kladno

Předpověď počasí